Germanwings-ulykken: Skrek i fem minutter før de traff fjellene

Passasjerene fikk panikk da flyets kaptein begynte å slå på cockpitens dør.

Letet etter lydboksen:  I forrige uke letet mange letearbeidere i restene av Airbus-flyet som gikk ned i de franske alpene tirsdag. Nå er lydiopptakene hentet ut. Foto: EPA/YOAN VALAT
Letet etter lydboksen: I forrige uke letet mange letearbeidere i restene av Airbus-flyet som gikk ned i de franske alpene tirsdag. Nå er lydiopptakene hentet ut. Foto: EPA/YOAN VALAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige tirsdag morgen omkom 150 mennesker i Germanwings-tragedien etter at flyet kolliderte med en fjellvegg nær byen Seynes-les-Alpes i Sørøst-Frankrike.

Flystyrten skjedde etter at flyets andrepilot, Andreas Lubitz, skal ha satt flyets autopilot på 100 fot over havet og på den måten langsomt ha ført flyet mot fjellformasjonene nedenfor.

Nå viser det seg at passasjerene var klar over faren i flere minutter før de døde. En skriftlig versjon av lydopptakene fra flyets stemmeopptager viser at de skrek i over fem minutter før flyet kolliderte.

Kapteinens desperate forsøk skapte panikk Det siste skriket kom da en vinge skrapte mot fjellveggen, skriver den engelske avisen Independent.

En og en halv time med lydopptak har blitt hentet ut fra flyets lydopptagere. Flyet skal ha begynt å miste høyde fra klokken 10.29, tre minutter før flyets kaptein, som var utestengt fra cockpiten av Lubitz, skal ha begynt å slå på cockpitdøren.

Dette skal ha utløst panikk blant passasjerene. Fem over halv elleve kom det et metallisk smell, der kapteinen forsøkte å bryte seg inn fra utsiden, to minutter før flyets egen mekanikk advarte om at det hadde for lav høyde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer