Gerry Adams ikke skuffet

Gerry Adams, de nordirske republikanernes leder, er tilsynelatende uberørt av at Nobelkomiteen hedret hans fredspartnere, men ikke ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det gleder meg at fredsprisen gikk til Irland, og spesielt til John Hume. Han har arbeidet lenge med oss andre for å skape de mulighetene vi nå har. Selv er jeg ikke skuffet, sa Adams på en improvisert pressekonferanse i New York i dag.

Sinn Feins leder framholdt at han ikke ventet å motta fredsprisen og mente det var mediene som hadde ansvar for slike spekulasjoner. Enkelte har ment at det er en skjevhet i den norske komiteens avgjørelse at Adams ikke er inkludert blant fredsprisvinnerne, men Adams avviser dette. Den republikanske bevegelsen spiller uansett en avgjørende rolle, påpeker han.

- Den republikanske bevegelse mener alvor med fredsprosessen. Det ville jo ikke vært noen fred uten Sinn Feins strategi de siste fire-fem år.

Ingen skuffelse

- Jeg har ikke hørt om skuffelse. Hvis den finnes, må den skyldes at folk forstår hvor mye vi har bidratt.

Adams understreket flere ganger hvor godt han kjenner Hume, og at SDLPs leder har gjort seg spesielt fortjent til utmerkelsen. Han gratulerte også sin tidligere fiende David Trimble, men framholdt at det er unionistenes ansvar å sikre at felles styringsorganer nå blir virkelighet.

(NTB)