Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gerry Adams-slektning skutt og drept i Belfast

BELFAST (NTB-AFP-Reuters): En ung mann som ble skutt ned og drept ved et diskotek i Belfast i natt, var i slekt med Gerry Adams, lederen for IRAs politiske fløy Sinn Fein, opplyste en republikansk kilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sa tidligere at Terence Enwright (28) var blitt truffet av flere kuler som ble avfyrt av to uidentifiserte menn utenfor diskoteket Space Night Club, der den drepte jobbet som utkaster. Han ble straks brakt til sykehus, men døde etter kort tid.

Adams besøkte den avdødes familie få timer etter skuddepisoden. Ifølge kilden var Enwright gift med Gerry Adams niese. Han etterlot seg kone og to barn.

Sinn Feins sjefforhandler Martin McGuinness la skylden for angrepet på «lojalistiske dødsskvadroner.» Ingen har påtatt seg skylden for drapet. Gjerningsmennenes bil ble funnet utbrent i det hovedsakelig protestantiske Øst-Belfast.

Siden jul er tre mennesker drept i konflikten mellom de pro-britiske lojalistene og republikanske aktivister i Nord-Irland. Fredsforhandlingene for provinsen skulle etter planen gjenopptas i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!