Gestapo-offiser tilstår 500 drap

STUTTGART (NTB-AFP): En tidligere Gestapo-offiser har tilstått å ha skutt og drept 500 mennesker i en konsentrasjonsleir i Ukraina og Polen under annen verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tidligere medlemmet av de tyske sikkerhetsstyrkene tilsto etter å ha blitt arrestert i går i sitt hjem i byen Stuttgart, opplyste tysk påtalemyndighet i dag.

Statsadvokaten sier at 78-åringen, som er født i Ukraina, ble arrestert fordi han deltok i likvideringen av 70 000 mennesker, de fleste jøder, mellom 1942 og 1943.

Den tidligere offiseren sa at drapene som han har tilstått ble begått mellom 3. og 4. november 1943 under «Operasjon høstfestivalen», som var navnet på likvideringen av flere tusen mennesker i en konsentrasjonsleir i byen Majdanek. Flere av ofrene var kvinner og barn. 42 000 mennesker ble drept i denne operasjonen.

Offiseren skal også ha deltatt i massakrer i den ukrainske byen Lvov under krigen.

Politi og påtalemyndighet i Stuttgart sier at mannens tilståelse stemmer overens med de historiske nedtegnelsen av begivenhetene.

Den tidligere nazisten ble mistenkt etter å ha avgitt vitneprov i en rettssak mot en tidligere britisk nazist i 1996 og 1997. Vitneprovet ble oversendt påtalemyndigheten i Stuttgart.

Mannen skal ha deltatt i drapene, men ikke gitt ordre om dem, ifølge en talsmann.