Store planer:  Get og adm. direktør Gunnar Evensen skal sammen med TDC bli en kjempe som virtuell mobiloperatør. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix
Store planer: Get og adm. direktør Gunnar Evensen skal sammen med TDC bli en kjempe som virtuell mobiloperatør. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpixVis mer

Get blir telekjempe

Nkom har varslet at Telenor må gi TDC/Get friere tøyler og forutsigbare rammer som såkalt virtuell mobil-operatør. Dermed er det duket for en ny mobilkjempe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi holder åpent 24 timer i døgnet, sier adm. direktør Torstein Olsen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) til Finansavisen.

- Så god oppetid har ikke Telenor, sparker han mot Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Klokken 01:01 natt til tirsdag kom han med en ny smekk til Telenor-sjefen. Rett etter at Baksaas hadde fått besøk av Jon Blund tikket en melding inn på hans mobil.

Der sto det at Telenor må la TDC/Get kjøpe mobilnettverkstjenester hos andre netteiere.

Nkom-sjefen mener at Telenor hindrer TDC/Get muligheten til å levere mobiltelefoni til privatpersoner.

I dag har TDC Norge en avtale om å leie Telenors mobilnett for selskapets 1.800 bedriftskunder, men en klausul i leieavtalen stopper TDC i å gå mot nye markeder.

Til nå har klausulen hindret TDC-eide Get å starte som mobilselskap mot privatmarkedet hos andre enn Telenor. Det er denne klausulen Olsen nå har gitt beskjed om at Telenor må fjerne.

Get ønsker å starte opp som virtuell mobiloperatør.

- Det er to år siden vi klaget til Samferdselsdepartementet. Jeg har vært våken hver natt siden og ventet på at varselet fra Nkom skulle komme, spøker Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get, overfor Finansavisen.

Han venter nå at Nkom raskt kommer med et endelig vedtak.

- Min oppfordring til Baksaas er at de følger vedtaket og ikke trenerer saken videre, fortsetter Husby.

1 mill. potensielle kunder Get har cirka 500.000 husstander på TV og internett.

- I disse husene er det 1 million SIM-kort. Det er disse vi ser er våre potensielle mobilkunder, fortsetter Husby.

- Hvor store skal dere bli?

  -Kundene våre sier at de også vil kjøpe mobiltjenester fra oss. Vi går inn i dette for å bli en stor aktør, svarer Husby Finansavisen.

Flere nyheter Telenor-sjefen er kritisk til teleauksjon
Bare Telenor har privatfly
Telenor-innsider selger for millionbeløp