Get-sjefene har aksjer for 1,1 milliarder kroner

Get er solgt til TDC for 13,8 milliarder kroner. 12-13 Get-sjefer sitter på eierandeler for 1,1 milliarder kroner.

ØKONOMI: Get selges til TDC og gjør sjefene i selskapet til mangemillionærer. Get-sjef Gunnar Evensen er en av dem. Foto: Leif Håvar Kvande / Finansavisen
ØKONOMI: Get selges til TDC og gjør sjefene i selskapet til mangemillionærer. Get-sjef Gunnar Evensen er en av dem. Foto: Leif Håvar Kvande / FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Get selges til TDC. Ifølge selskapet blir kabel-tv-virksomheten til TDC (Yousee) og Get Nordens største digital-TV og bredbåndsselskap med 1,7 millioner husstander.

Salget skjer etter en lengre prosess, der dagens eiere i Get - Quadrangle Capital Partners II og Goldman Sachs Capital Partners - har vurdert både en børsnotering og salg til industrielle kjøpere.

Gunnar Evensen fortsetter som konsernsjef i Get og vil få oppgaven med å lede samkjøringen av Get og den norske virksomheten til TDC.

TDCs kjøp av Get er gjenstand for godkjenning av Konkurransetilsynet. Det er ventet at transaksjonen vil bli endelig gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2014.

Lederne eier 8 prosent Get-sjef Gunnar Evensen er aksjonær i selskapet sammen med enda 12—13 til av dagens ledelse. De eier til sammen oppunder åtte prosent av Gets øverste morselskap Seema SARL i Luxembourg, skriver Kapital i ukens utgave.

Basert på en pris på 13,8 milliarder kroner betyr det at ledelsen i selskapet har aksjer for 1,1 milliarder kroner i selskapet.

Evensen selv eier noe over 4,5 prosent, dersom Kapital har tolket hans heller lite detaljerte svar på det spørsmål riktig. I så fall sitter han på aksjeverdier for 620 millioner kroner i selskapet han nå har ledet i over 14 år.

- Det har vært en fantastisk spennende reise, med nye utfordringer hele veien. Det er det som holder meg her. Dagens eiere har latt oss få investere det vi har trengt å investere, slik at jeg leder et helt annet selskap enn det var for 10 år siden, sier Evensen til Kapital.

Fra Høyskoledata til Get Noen av Kapitals middelaldrende lesere vil trolig huske selskapet Høyskoledata som på slutten av 1980-tallet ble store på salg av Apple-maskiner.

- Jeg var på krasjkurs for PC-bruk på starten av studiene og skjønte raskt at jeg ikke kunne holde på med det der. Men så var jeg innom BIs studentavis Inside og så en Mac, og da var jeg solgt, sier Evensen, som under studietiden drev et lite selskap som het Presenteriet, som ved hjelp av Macer solgte brosjyremateriell.

Evensen startet deretter Høyskoledata sammen med et par studievenner. Et selskap som etter hvert ble Nordens største forhandler av Apple, skriver Kapital.

Flere nyheter Stig Myrseth roper kjøp - aksjen går til himmels
Alf Bjørseths andre solselskap på vei til Børsen
Dette er ehandelskjempen Alibaba