Geværdesperado angrep ungdom

RÅHOLT (Dagbladet): Bevæpnet politi pågrep klokka 04.45 natt til i dag en mann som tidligere på natta løsnet skudd og opptrådte svært truende overfor tre ungdommer på Råholt i Eidsvoll kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre ungdommene satt og pratet i en bil mannen i 30-åra plutselig knuste frontruta på bilen. Deretter stakk han en rifle inn i bilen og truet ungdommene. To gutter rømte da fra bilen og inn i huset der festen var, forteller ungdommer som var på privatfesten til Dagbladet. Jenta i bilen ble oppholdt av mannen, men klarte å snakke seg ut av situasjonen. Etter at hun hadde løpt i sikkerhet løsnet mannen flere skudd. Ingen av ungdommene kom fysisk til skade under angrepet.

Store bevæpnede styrker fra politiet omringet et området på Tærudåsen på Råholt. - Da politiet ankom, hørte de enda et skudd. I alt ble det avfyrt 5-6 skudd, sier Asbjørn Nerbø ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til Dagbladet.no.

Følte seg truet

Etter tre timer ble mannen pågrepet i sitt eget hus like ved stedet der skytingen fant sted. Han sitter nå i forvaring på det lokale lensmannskontoret. - Han har fortalt at han over lengre tid har følt seg trakassert og truet av ungdommene, sier Nerbø.

Straks etter at politiet ankom stedet, begynte bilen som de tre ungdommene satt i å brenne. Politiet vet ennå ikke om det er den anholdte mannen som tente på bilen.

BEVÆPNET POLITI: Bevæpnet politi pågrep i natt til i dag en mann som hadde løsnet skudd mot tre ungdommer i Eidsvoll kommune.