Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Geværmann pågrepet

Skjøt mot politiet og forsvant. Gjemte seg ved eget hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fant i 08.30-tida en 61 år gammel mann som i går kveld avfyrte flere skudd mot politiet i bygda Stod i Steinkjer. Han forskanset seg først i sin egen bolig, og kan ha befunnet seg på eiendommen hele tida.

- Jeg har akkurat fått bekreftet at vi har pågrepet rett person. Han ble tatt like i nærheten av egen bolig, sier stabssjef Geir Ove Heir ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Han har foreløpig ikke oversikt over omstendighetene rundt pågripelsen.

- 61-åringen blir nå fraktet til politihuset i Steinkjer. Vi vil holde en pressekonferanse om saken i 11-tida, opplyser stabssjefen.

Nærmere 20 politifolk med hunder og et helikopter lette etter den bevæpnede mannen. Mannskaper fra Sør-Trøndelag politidistrikt bisto i jakten.

- Han har registrert flere våpen på seg. Det dreier seg om jaktvåpen, i hovedsak rifler, opplyser Heir.

Kan ha stukket av

Politiet kom aldri så nærme huset at de klarte å omringe det, men jobbet etter hvert ut fra at mannen hadde stukket av.

- Vi var i 22-tida onsdag kveld i kontakt med ham blant annet på telefon. Da opprettholdt han truslene han tidligere har framsatt.  Men nå får vi ikke kontakt lenger, sier stabssjefen.

Evakuerte naboer

Området hvor mannen kunne befinne seg nå er stort og uoversiktlig. Huset ligger i tilknytning til et fjellområde og et større hytteområde.

Seks familier som bor noen hundre meter fra 61-åringens bolig ble evakuert og riksvei 763 er stengt i en strekning på rundt tre kilometer.

Geværmannen har ikke framsatt trusler mot konkrete personer.

Trusler

61-åringen skjøt flere skudd mot politiet fra boligen sin.

- Det er uklart om han siktet på oss, men han har satt fram konkrete trusler om å skyte på politiet. Han har sagt han vil skyte alt som beveger seg utenfor huset, sier Heir. 

Mannen truet også med å ta sitt eget liv om noen skulle nærme seg.

Politiet fikk først melding fra en bekymret bekjent av mannen rundt klokka 19.30. Ifølge operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Jon Bergan, er mannen psykisk syk.

- Vi betrakter mannen som ustabil, sier stabssjef Heir.


Dagbladet.no kommer med mer.

<B>KLAPPJAKT:</B> Politiet finkjemmer nå terrenget i bygda Stod i Steinkjer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media