Gevinstsikring på Oslo Børs

Preget mye av omsetningen på Oslo Børs i dag.

Foto: Knut Falch / SCANPIX
Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Gevinstsikring i flere selskaper som har steget kraftig de siste ukene, preget mye av omsetningen på Oslo Børs tirsdag.

Hovedindeksen endte på 283,04 poeng, en nedgang på 0,95 prosent fra dagen før. Selskapene som kunne notere store utslag, både de positive og de negative, var i stor grad blant børsens mindre viktige selskaper.

Men også store selskaper som Yara falt med hele 6,7 prosent. Energiselskapet Rec måtte tåle en ny nedgang, men tirsdag ble den bare på 3,3 prosent.

Innenfor oppdretts- og fiskerinæringen har det de siste ukene vært en betydelig optimisme og sterkt stigende kurser i flere selskaper. Tirsdag gikk det motsatt vei, og flere selskaper fikk en kraftig tilbakegang. Aker BioMarine sank med hele 12,8 prosent.

Avslutningen tirsdag ble imidlertid langt bedre enn mange fryktet tidligere på dagen. På det verste hadde hovedindeksen sunket med over 3 prosent. Det var forskjellige positive nyheter fra USA som bidro til å gi selskapene en bedre utvikling fram mot stengetid.

Hovedindeksen nådde et bunnivå på 188,23 poeng 21. november i fjor. Deretter har det gått mye opp og ned, men de siste ukene har mange investorer gjenvunnet tilliten til markedet. 20. mai nådde hovedindeksen en foreløpig bestenotering i 2009 med 290,14 poeng. Senere har det gått litt tregere, men lite tyder på nye svalestup på Oslo Børs denne våren.

(NTB)