LURT TRILL RUNDT: Den falske Gladys Mensah lovte å sende dokumentasjon på at hun var ekte. Denne har ikke kommet. 50-årige «Knut» forblir lurt og loppet for 200 000. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
LURT TRILL RUNDT: Den falske Gladys Mensah lovte å sende dokumentasjon på at hun var ekte. Denne har ikke kommet. 50-årige «Knut» forblir lurt og loppet for 200 000. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/DagbladetVis mer

Ghana-Gladys la an på Dagbladets reporter

Men ghaneseren som har lurt norske «Knut» for 200 000 nekter for å ha svindlet nordmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Har du en MSN- eller Yahoo-adresse? Da kan vi snakke sammen, og du kan bli bedre kjent med meg.

Sitatet stammer fra en tekstmelding Dagbladets reporter mottok etter å ha kontaktet personen bak dating-svindelen vi omtalte tidligere i dag. 50-årige «Knut» har betalt over 200 000 til en Gladys Mensah i Ghana, som han har innledet et kjærlighetsforhold med over Internett, men som ifølge Økokrim ikke finnes.

Dagbladet sporet opp personen som gir seg ut for å være Gladys Mensah i Ghana. Bak mobilnummeret som skal lede til kvinnen skjuler det seg tilsynelatende en mann.

- Hello, svarer en middels mørk stemme når Dagbladet ringer og presenterer seg. Stemmen ber oss ringe opp igjen, noe som blir gjort.

- Dette er Gladys Mensah, svarer en svært lys stemme idet Dagbladet ringer på nytt.

- Jeg kjenner han du snakker om. Han er en venn av meg, fortsetter stemmen.

Stemmen sier at nordmannen har betalt penger til henne, og at hun fortsatt trenger litt mer penger. Dette er for å fikse formaliteter rundt bryllupet, oppgir stemmen.

Skal gifte seg
- Norsk politi sier dokumentene du har oversendt er falske, at personen Gladys Mensah ikke finnes og at du forsøker å svindle nordmannen for penger. Stemmer det?

- Nei, vi er gode venner og skal gifte oss. Jeg er glad i ham, og prøver ikke å lure ham.

- Kommer du til å prøve å få mer penger fra ham?

- Ja, jeg trenger litt mer penger for å finansiere bryllupet.

Dagbladet ber stemmen om dokumentasjon på at Gladys Mensah. Det blir lovt flere ganger på telefon, og senere samme dag også på tekstmelding.

- Bare gi meg e-postadressen din og du vil få all dokumentasjonen du ber om, skriver personen bak Gladys Mensah i en sms.

Blir stille
Dagbladet sender e-postadresse og ber om gyldig legitimasjon på at Gladys Mensah finnes.

Det kommer aldri noe svar, men heller tekstmeldingen som starter denne artikkelen:

- Har du en MSN- eller Yahoo-adresse? Da kan vi snakke sammen, og du kan bli bedre kjent med meg.

Så blir det stille.

Dagbladet sjekket med telefonselskapet MTN, hvor nummeret hører til, og med det norske konsulatet i Accra. Nummeret er et kontantkortnummer, og det har ikke lykkes Dagbladet å spore det til en adresse.

PRINSESSE? Nei, bedrager, sier Økokrim. Foto: Privat
PRINSESSE? Nei, bedrager, sier Økokrim. Foto: Privat Vis mer