BLE PLUTSELIG SYK : Ghanas president John Atta Mills døde brått i dag bare timer etter at han ble syk. Bildet er tatt i desember 2010 under et besøk i Takoradi. Foto: AFP/NTB Scanpix
BLE PLUTSELIG SYK : Ghanas president John Atta Mills døde brått i dag bare timer etter at han ble syk. Bildet er tatt i desember 2010 under et besøk i Takoradi. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer

Ghanas president døde brått

Ghanas president John Atta Mills (68) døde uventet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Det er med tungt hjerte vi kunngjør presidenten i Ghanas plutselige og uventede død, heter det i en uttalelse fra Mills' kontor i dag.

Presidenten døde få timer etter at han ble syk, opplyses det videre. Med små marginer vant Mills presidentvalget i Ghana på tampen av 2008 og tok i januar 2009 over jobben etter John Kufuor.

Samme år fikk han besøk av USAs president Barack Obama, som hyllet demokratiske Ghana som en modell for andre afrikanske land.

Mills ble i juli i fjor nominert til regjeringspartiets kandidat i det kommende presidentvalget i desember 2012. I henhold til grunnloven tar nå visepresident John Dramani Mahama over som overgangsleder fram til valget.

Mills vendte hjem fra helseundersøkelser i USA for flere uker siden, men en ikke navngitt rådgiver til presidenten opplyser til nyhetsbyrået Reuters at presidenten hadde klaget over smerter i går kveld.

Under John Atta Mills' styre satte det vestafrikanske landet i gang med omfattende oljeproduksjon i desember 2010. Det første året eksporterte Ghana 23,5 millioner fat råolje. (NTB)