Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ghanesisk konge hevder å være frastjålet uerstattelige gullsmykker på besøk i Oslo

Tyveriet er fanget på overvåkningskamera.

-FRASTJÅLET GULL:  Otumfuo Osei Tutu II ( i midten på plakaten) er i Norge for å delta på The Norwegian-African Business Association (NABA). Foto: Henning Lillegård
-FRASTJÅLET GULL: Otumfuo Osei Tutu II ( i midten på plakaten) er i Norge for å delta på The Norwegian-African Business Association (NABA). Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kongen av den såkalte gullregionen Ashanti i Ghana hevder han er frastjålet kongelige gullregalier på Oslo Plaza.

Gullregaliene skal ha vært i familien i flere generasjoner og være svært verdifulle.

Politiet i Oslo bekrefter det grove tyveriet.

- Vi mottok en anmeldelse fra den delegasjonen i går i 15-tiden. Episoden er plukket opp av overvåkningskameraene på hotellet. Her ser man at det en person som går ut med en koffert fra lobbyen. Når det gjelder hva som er stjålet, kan jeg ikke bekrefte dette, men  forholder jeg meg til hva fornærmede sier.  Han sier da at dette er store verdier, sier etterforskninsleder Marius Erlandsen ved Grønland politistasjon.

Han sier politiet ser alvorlig på saken.

- Vi prioriterer saken, men er helt i innledningsfasen i etterforskningen. Vi jobber ut fra overvåkningsbildene  med å identifisere gjerningspersonene. Bildene er i første omgang distribuert internt i politiet, opplyser Erlandsen.

Otumfuo Osei Tutu II ankom Norge i går for å være med på The Norwegian-African Business Association (NABA).

Koordinator for NABA sier til Dagbladet at smykkene har symbolsk verdi for kongen.