Gholam-familien må ut

MOLDE (NTB): Norske myndigheter har gitt familien Gholam i Bærum frist til å forlate Norge innen mandag. Pakistan har meldt til norske myndigheter at familien slipper inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge justisminister Aud-Inger Aure har pakistanske myndigheter nå bekreftet at familien Gholam kommer fra Pakistan og har uriktig oppgitt at de er fra Afghanistan.

Justisministeren peker på at denne saken omhandler grove brudd på utlendingsloven ved at familien Gholam har løyet om sin identitet og nasjonalitet til norske utlendingsmyndigheter. Dette var opplysninger som i sin tid var avgjørende for at familien fikk oppholdstillatelse i Norge.

Sist familien ble sendt ut ble de avvist på flyplassen i Karachi. Pakistanske myndigheter har nå akseptert familien forteller Aure.

For familien Gholam, som består av to voksne og fire voksne barn i alderen 18 til 26 år, kom dagens melding fra justisminister Aud-Inger Aure som et sjokk. Faren ligger nå på Rikshospitalet der han er opererert.

Avslått

Familien ble senest i oktober 1996 utvist fra Norge. Justisdepartementets vedtak er to ganger prøvd for domstolene.

Ali Gholam stiller seg helt uforstående til hvordan pakistanske myndigheter kan ha bekreftet at familien er pakistanske og ikke afghanske statsborgere.

Familiens advokat, Trond Romstad, sier at han stiller et stort spørsmålstegn ved grunnlaget for dette vedtaket.

- Jeg har fått vite at dokumentasjonen som ligger til grunn for utvisningsvedtaket er hemmeligstemplet. Det er dermed ikke mulig for meg å kontrollere det norske myndigheter hevder: At pakistanske myndigheter har fastslått at familien er fra Pakistan.

FAMILIE MÅ UT: I dag fikk familien Gholam klar beskjed fra justisministeren om at de må ut av landet innen mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer