- Gi barna sjokolade

LONDON (Dagbladet): Jenter bør oppfordres til å spise godt. Gjerne suppert med potetgull og sjokolade, og dessuten bør jentene ha smør på maten og helmelk servert i storefri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er doktor Dee Dawson ved Rhodes Farm Clinic i London som hevder dette, Doktor Dawson er en av Storbritannias fremste eksperter på spiseforstyrrelser, og hun roper nå varsku.

Veiepoliti

Forleden holdt hun et kontroversielt innlegg på en stor konferanse for lærere i Storbritannia, og tok til orde for at det skal innføres «veiepoliti» ved skolene.

- Problemet med spiseforstyrrelser er enormt. Jenter er spesielt rammet, og vi har undersøkelser som viser at jenter helt ned i seksårsalderen er bekymret over at de veier for mye. Et «veiepoliti» er nødvendig, og vi må reagere hver gang noen taper vekt, sier doktor Dee Dawson.

Hun mener at dagens ungdom ødelegges av lettmatprodukter, og hun sier at problemet med spiseforstyrrelser har eksplodert etter at lettmaten fikk innpass.

Vegetarmat

- Vegetarisk mat for barn kan også føre til spiseforstyrrelser. Vi har undersøkelser som viser at 80 prosent av dem som behandles for spiseforstyrrelser er vegetarianere, sier hun.

Den engelske eksperten mener også at skolene må ta sin del av ansvaret:

  • Gi barna lengre storefri, slik at de kan spise skikkelig. Reduser leketilbudet i storefri, slik at barna ikke må velge mellom mat og lek!
  • Hvis barna ikke spiser skolematen, så send melding hjem. La foreldrene bli orientert, slik at dette blir et tema hjemme.
  • Ikke la tynne modeller forme hva som er pent!