- Gi barna sjokolade

LONDON (Dagbladet): Jenter bør oppfordres til å spise godt. Gjerne suppert med potetgull og sjokolade, og dessuten bør jentene ha smør på maten og helmelk servert i storefri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er doktor Dee Dawson ved Rhodes Farm Clinic i London som hevder dette, Doktor Dawson er en av Storbritannias fremste eksperter på spiseforstyrrelser, og hun roper nå varsku.

Veiepoliti

Forleden holdt hun et kontroversielt innlegg på en stor konferanse for lærere i Storbritannia, og tok til orde for at det skal innføres «veiepoliti» ved skolene.

- Problemet med spiseforstyrrelser er enormt. Jenter er spesielt rammet, og vi har undersøkelser som viser at jenter helt ned i seksårsalderen er bekymret over at de veier for mye. Et «veiepoliti» er nødvendig, og vi må reagere hver gang noen taper vekt, sier doktor Dee Dawson.

Hun mener at dagens ungdom ødelegges av lettmatprodukter, og hun sier at problemet med spiseforstyrrelser har eksplodert etter at lettmaten fikk innpass.

Vegetarmat

- Vegetarisk mat for barn kan også føre til spiseforstyrrelser. Vi har undersøkelser som viser at 80 prosent av dem som behandles for spiseforstyrrelser er vegetarianere, sier hun.

Den engelske eksperten mener også at skolene må ta sin del av ansvaret:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer