- Gi beskjeden fra meg så raskt som mulig, jeg er satt i husarrest

Liu Xia i epost til Dagbladet. Hun har besøkt ektemannen Liu Xiaobo, og har fortalt ham at han har vunnet Fredprisen.

HAR MØTT MANNEN: Liu Xia har møtt ektemannen og årets Fredsprisvinner, som sitter fengslet. Til Dagbladet forteller hun at hun er satt i husarrest. Foto: Privat/Reuters/Scanpix
HAR MØTT MANNEN: Liu Xia har møtt ektemannen og årets Fredsprisvinner, som sitter fengslet. Til Dagbladet forteller hun at hun er satt i husarrest. Foto: Privat/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BEIJING (Dagbladet): Helt siden Liu Xia ble ført ut av Beijing med politieskorte fredag kveld i 20-tida, har det vært tyst fra fredsprisvinnerens kone.

Det første livstegnet kom i dag, via den Hongkong-baserte avisa Mingbao. Der ble det bekreftet at Liu Xia hadde møtt ektemannen på et ukjent sted, og at hun ville returnere til Beijing i ettermiddag.

Likevel har det fortsatt ikke vært mulig å nå Liu Xia på hennes mobiltelefon. I ettermiddag skriver imidlertid Liu Xia i en epost til Dagbladet at hun er satt i husarrest og at politiet har ødelagt mobiltelefonen hennes.

- Gi beskjeden fra meg så raskt som mulig, jeg er satt i husarrest. De har ødelagt telefonen min. Den min virker ikke lenger.

- Jeg har fått forbud mot å treffe media og venner, forteller hun videre.

Hun har også sendt en melding på Twitter, der hun skriver: - Brødre, jeg er tilbake, jeg har fått forbud mot å bevege meg fritt siden den 8. Jeg vet ikke når jeg kan treffe dere, de har ødelagt telefonen min, jeg kan ikke motta telefoner. Jeg har sett Xiaobo og fortalte ham nyheten den 9. på kvelden i fengselet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer