Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gi denne mannen et artistnavn!

Den såkalte Alex-saken Nå blir det alvor for artisten og TV-gærningen Alex Rosén (28); han må bytte navn. Advokater Dagbladet har snakket med mener at sangeren Alexandra Sandøy har enerett til å bruke artistnavnet Alex. Det hjelper ikke at Rosen faktisk heter Alex. Han må finne seg et nytt navn, og han vil nå ha hjelp fra Dagbladets lesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt hårreisende. Må jeg nå kalle meg Gunnar? spør artisten, tidligere kjent som Alex.

Nå ber han Dagbladets lesere om navnehjelp.

Mange tror nok at Alex Rosén har tatt navnet sitt etter Guns N' Roses-vokalisten Axl Rose, men det er feil. 28-åringen er døpt Jon Alexander Rosén, og har helt siden barndommen blitt kalt Alex av familie og venner. Men nå kan han ikke lenger bruke sitt eget navn som artist.

- Bra for kongen at han ikke heter Alex. Da måtte vel han også byttet navn, sier han ironisk.

Godt selskap

28-åringen er likevel i godt selskap. Også artisten kjent som Prince har byttet navn. Nå underskriver den amerikanske sangeren brevene sine med et tegn, nemlig en kombinasjon av det mannlige og kvinnelige tegnet. Prince kalles gjerne «the sign», tegnet, i USA.

- Gi meg et tegn eller et navn, sier artisten - tidligere kjent som Alex.

Han begynner å bli grundig lei hele navnestriden, som har pågått siden 1992.

- Det dukker opp trusselbrev fra Alexandra Sandøys advokater med jevne mellomrom. De har gått rett i søppelbøtta, sier han.

Varemerke Alex

Alex Rosén ble kjent i 1991 som villmann på TV, og seinere som frontfigur i gruppa Go-Go-Gorilla. I januar 1992 truet Alexandra Sandøy med å saksøke Rosén.

- Da jeg ble kjent, var det ingen i Norge som tenkte på at jeg tok navnet til Alexandra Sandøy. Jeg lurer på å gjøre Alexandra Sandøy til varemerke, slik at hun ikke kan bruke navnet sitt uten min godkjennelse, sier Rosén med et flir.

Han understreker hva konsekvensene av dette kan bli for Bibelen.

- Jeg kjenner en kar i Spania som heter Jesus. Hvis han varemerker navnet sitt, må hele Bibelen skrives om. Hva skal de kalle Jesus da? Jim? spør Alex Rosén.