HAR GÅTT BORT: Jon Bing. Foto: Dagbladet
HAR GÅTT BORT: Jon Bing. Foto: DagbladetVis mer

Gi din hilsen til Jon Bing

I kondolanseprotokollen.

(Dagbladet): I dag ble det kjent at Jon Bing er død.

Si din siste hilsen til ham i kondolanseprotokollen under her.

Heidi Lyshol (47 år), Oslo:
    Vi hadde alt snakket om at du skulle komme innom og holde et foredrag på science fiction-kongressen Norcon 27 i mars, som på så mange andre kongresser. Det er trist at vi ikke skal få ha gleden av din sarkastiske humor, din enorme kunnskapsbredde og din oppriktige interesse for SF-genren og oss som fortsatt holder koken i norsk fandom. Hvil i fred, Jon. Du får hilse Johannes H. Berg jr.

Daria, Budapest:
   Jon was a man of big heart and forever won our hearts for Norway. He truly cared for you and never refused to help. He believed in you and encouraged you to be bold and follow your vision. He was honest, therefore we trusted him. His professional records are unquestionable. He is not to be replaced by any means. He set us an example to follow both as a professional and as human, we do our best to keep close. So, he will stay with us as time goes. Maybe, it is what they call to be a Professor. Will most miss you, Jon. Daria

Sonja Fossmo (54 år), Rjukan:
   Hvil i fred!

Bjørn Sebastian Hecter (57 år), Kampen:
   En stor man er gått tapt, takk for alt du har gitt oss. Hvil i fred.

Olav Fagerlund (32 år), Tokyo:
   Tusen takk for ditt bidrag til Norge, og verden. Vi trenger flere sånne som deg! Hvil ifred, vår pioneer.

Kurt (34 år), Sykkylven:
   Hvil i fred.

Geir (37 år), Oslo:
   Du var et unikum, ikke bare i Norge, men i internasjonal målestokk. Takk for alle store minner og opplevelser du har gitt oss, og takk for din enorme innsats på områder som informasjonsteknologi, moderne medier osv m.m. etc etc (I could go on forever)!

Kjell Arne Nyberg (41 år), Drammen:
   Kjære Jon Bing. Du har vært en sann inspirator, kunnskapsrik som få - en mentor som jeg så svært høyt opp til - fra den gangen vi kalte Internett for "Elektroniske Motorveier" Takk for alle foredrag jeg fikk holde sammen med deg gjennom tiden Jon - tusen takk for vennskapet og din omsorg

Margrethe Smemo (42 år), Oslo:
   Fantasi og kunnskap i skjønn forening er vel det jeg forbinder mest med Bing. Takk for at du bidro til lesegleden og interessen for science fiction jeg fikk som ung, og takk for din innsikt og framsyn som du delte med oss. Du gjorde livet til de som ville høre, litt rikere.

Bjørg-Eli Rammen (60 år), Stjørdal:
   Hvil i fred

Laila (50 år), Fredrikstad:
   Vi ble et fantasirikt og kunnskapsrikt menneske fattigere nå. Hvil i fred. Del en pizza med Johannes Berg - du finner ham nok.

Heidi Lyshol (47 år), Oslo:
   Vi hadde alt snakket om at du skulle komme innom og holde et foredrag på science fiction-kongressen Norcon 27 i mars, som på så mange andre kongresser. Det er trist at vi ikke skal få ha gleden av din sarkastiske humor, din enorme kunnskapsbredde og din oppriktige interesse for SF-genren og oss som fortsatt holder koken i norsk fandom. Hvil i fred, Jon. Du får hilse Johannes H. Berg jr.

Erik F. Øverland (55 år), Nesodden:
   Jon Bing, hvil i fred. Takk for inspirerende virke gjennom mange år. Uten deg hadde skrittet inn i framtidstenkningens verden og science fiction universet vært atskillig mer krevende!

Erik F. Øverland (55 år), Nesodden:
   Jon Bing, hvil i fred. Takk for inspirerende virke gjennom mange år. Uten deg hadde skrittet inn i framtidstenkningens verden og science fiction universet vært atskillig mer krevende!

Aage Takvam (63 år), Samnanger:
   Trist at du er borte. Du var til inspirasjon for mange av oss med interesser for både IT og samfunn. Og så var du blid og positiv samtidig som du kunne være kritisk. Et forbilde. Hvil i fred.

Arne C. Hagerup (39 år), Skarnes:
   Dine bøker var døren inn til en ny verden hvor de vanlige begrensningene ikke lenger gjaldt, og jeg slukte det meste av de i ungdomsårene og har siden fortsat å glede meg til framtiden og alt vi enda ikke har sett komme. Takk for alt du og Tor Åge har delt med oss og inspirasjonen dere har gitt gamle som unge, i en framtid som like gjerne kunne vært gråmalt og meningsløs, som utfordrende og spennende.

Terje Tønnessen (60 år), 2260 Kirkenær:
   Takk for all framtid!

Astrid Lenvik (29 år), Oslo:
   Tusen hjertelig takk for "Tanz - gåtenes planet"! Elsket den og har lest den mange mange ganger. Den var en av inngangsbilletene mine til Sci-fi og fantasy. :)

mads (35 år), oslo:
   Farvel Jon Bing.

Maja (32 år), Trondheim:
   En inspirerende mann har gått bort! Mine tanker går til familien.

maylinn caroline mollan (31 år), vatnestrøm:
   Takk for at du ga meg håp og drømmer for mennskehetens fremtid gjennom dine bøker om stjerneskipet Alexandria...

Jan Erik Bakstad (48 år), Elverum:
   Takk for alt Bing! Som Sci-Fi fan har jeg nydt godt av dine forfatteregenskaper. Blindpassasjeren, som er en kjært barndomsminne som har gitt meg mye glede og som jeg fortsatt husker godt. Og var grunnleggeren for meg selv til å elske denne sjangeren i bøker og filmer i ettertid. Takk for alt du har gitt oss. Hvil i fred Jon Bing.

Renè Meyer (23 år), Bergen:
   Jon Bing var en av de aller mest betydningsfulle Nordmenn i sin levetid. Både innenfor Jus, IT og science fiction ga han kjempestore bidrag. Norge takker deg for et liv vel levd. Jeg takker deg for alle de årene du delte dine evner med oss andre. Jeg reiser min kaffekopp for deg Jon Bing. Hvil i fred.

Håvard Ravn Ottesen (38 år), TRONDHEIM:
   Fred over minnet etter en av def som virkelig har preget den norske digitalmisjonen.

Kjersti Lindgren (37 år), Oslo:
   Må få takke for hva bøkene dine betydde for et bokelskende barn. Leste alt jeg kom over, og skrev til og med særemne om deg i 9. klasse. Du har betydd mye for meg.

Matias Torres (21 år), Tønsberg:
   Hvil i fred kjære Bing! Mange takk for de store posene med godteri du gav ut på Halloween, du vil for alltid forbli en legende på Kampen, Oslo.

Ole Kjell Fareth (47 år), Risør:
   Verden har mistet en framsynt og genial mann, en bauta innenfor teknologiforståelse og kunnskap. Takk for alt du har gitt oss, Jon! Hvil i fred.

Espen Kristiansen (41 år), Gjerdrum:
   tusen takk for all de spennede opplevelsene du ga meg hvil i fred

KH (45 år), Norge:
   Dine bøker Azur og Zalt var en stor inspirasjon for meg da jeg var barn. Bøkene ga en levende beskrivelse om en fremtid med romfart og datateknologi. Leste bøkene for et av barna mine nylig, og innholdet hadde holdt seg godt, til tross for at Bing skrev bøkene for mange år siden. Hvil i fred - du vil ble husket!

Gjermund Holden (47 år), Oslo:
   En stor personlighet har gått bort. Hvil i fred.

Synnøve Sårheim Alme (47 år), Bergen:
    ...when your golden mothership took flight....håper jeg du lyste opp med et gys av fryd og spenning, som du gjorde i det gyldne sekundet da du møtte blikket mitt der jeg satt, på samme seterad, starstruck, og vi gliste begge to mens maskinens tonn av stål løftet oss fra bakken og oppover, et lite stykke nærmere stjernene. Takknemnig herfra til hendelseshorisonten for alle fabelaktige reiser i fag og fantastisk litteratur, Jon Bing.

Sindre Bremnes (44 år), Oslo:
   Høsten 1976 leste jeg min første voksenbok. På min mors anbefaling ble det Bing & Bringsværds debutnovellesamling «Rundt solen i ring» fra 1967. Jeg tør ennå kalle det mitt livs mest skjellsettende opplevelse. Etter det leste jeg absolutt alt jeg kom over av Bing & Bringsværd. Særlig Bing. Et par år seinere satte «Blindpassasjer» nye varige spor i min sjel. Da vi endelig fikk telefon rundt 1980, sneik jeg meg en ettermiddag jeg var aleine i huset til å ta en rikstelefon (det var med andakt man ringte utenfor kommunen den gangen). Ti år gamle jeg ringte i barnlig overmot Jon Bing; jeg ville høre stemmen til min store litterære helt. Han tok telefonen på tredje ring og sa «Jon Bing». Jeg ble stiv av skrekk og fikk stotret fram et «beklager, feil nummer.» Til det svarte han «okei». Så er han borte. Takk, Jon. Jeg er glad jeg en gang som voksen fikk fortalt deg hva bøkene dine betød for meg som barn, og hvordan mine indre landskap dermed for evig og alltid vil ha trekk felles med dine.

Trond Eikelia (47 år), Arendal:
   Du vekket min interrese for science-fiction. Takk for mange spennende reiser i fantasien. Nå har du lagt ut på den største reisen av alle, den vi alle må ta, men som ingen vet hvor ender.

Truls Holden (36 år), Sandefjord:
   Tusen takk for dine bøker som fikk meg til å elske sci-fi.

Erik Gabrielsen (43 år), Langesund:
   Bing (og Bringsværd) introduserte meg for Science Fiction på sent syttitall. Gode minner. Spennende (men egentlig ikke så overraskende) å tenke på at Bing ble en av verdens største kapasiteter innenfor rettsinformatikk. Lurer på hvor hans ånd har vandret nå...;-) ?

Danh Nguyen Phan (51 år), Rælingen:
   Jeg var så heldig å kunne hjelpe Jon da han hadde problem med maskin/programvarer i periode med Windows 3.11 til Windows 7. Selv om han var en arbeidsnarkoman men han ville bestandig ha god tid til sine når han var sammen med dem. Han er min front figur. Jeg og mine vil aldri glemme deg. Dine bøker vi har fått fra deg, vil jeg ta god vare på til en dag vi kanskje treffer.... Hvil i fred

ebr, :
   Takk for at du fantes Bing!

May Lien (46 år), Grimstad:
   Farvel, Jon Bing. Bøkene dine om stjerneskipet Alexandria var min intro til science fiction og åpnet nye verdener for meg - bokstavelig talt. Tusen takk!

Sigvald Grøsfjeld jr. (47 år), Stavanger:
   "Blindpassasjer" gjorde et uutslettelig inntrykk i 1988. Fremtiden blir aldri mer den samme uten Jon Bing!

Harald Godinez (45 år), Moss:
   Hvil i fred.

Harald Godinez (45 år), Moss:
   Hvil i fred.

Julie (29 år), Oslo:
   Jeg gikk forbi kontoret ditt mange ganger mens det enda lå i Domus Nova og jeg enda var student. Du hadde mer nips enn bestemor, men jeg beundret din eksentrisitet, kreativitet og personlige stil. Som jurist var du også et glimrende forbilde, og eg takker deg også for ditt forfatterskap utenom jussen. Hvil i fred.

eli engan (68 år), oslo:
   En siste hilsen til deg på veien. Takk for undervisning til min datter Iselin på universitetet. Du var en flott og god person

Stein C. Llanos-Ytre (38 år), Oslo:
   Dine bøker og ditt blikk mot fremtiden har inspirert meg siden barndommen og fortsetter å gjøre det i voksenlivet. Farvel!

kim gudmundsrud (31 år), jessheim:
   takk for at du var med på å gi meg lesegleden når jeg var liten. hvil i fred

Jan Erik Fjellheim (53 år), Aurskog-Høland:
   Takk for mange flotte leseopplevelser! :)

Ingrid Fromholtz Røed (27 år), Oslo:
   Tusen takk for alt du har gjort for rettsinformatikken og din fremsynthet om forholdet mellom rett og data. Du har vært en kjempe innen så mange felt, og en stor inspirasjon for flere. Hvil i fred.

Trond Helge Følstad (36 år), Trondheim:
   Takk for alt du har gitt meg av inspirasjon og introduksjon til sci-fi. Dine bøker har betydd mye for meg gjennom min oppvekst og fortsatt den dag i dag! Hvil i fred!

Dag Hanssen (31 år), Trondheim:
   God natt, gale professor! Et forbilde for oss alle.

Torgrim Nyerrød (39 år), Tønsberg:
   For hva det er verdt, en elektronisk kondolanse er på sin plass her. Når Jon talte, lyttet jeg. Takk for at du gadd å ta din plass i samfunnet vårt, du vil bli husket! Hvil i fred

Stig Gunnar Myren (45 år), Ålesund:
   Var på et foredrag for fire år siden med Jon Bing. Tok mine notater og fikk meg til å tenke bredere og mer helhetlig. Takk.

Anne-helene friisvold (30 år), Batnfjordsøra:
   du vil leve videre i bøkene du skrev

Klaus Kryhlmann (53 år), Nesodden:
   Du og Bringsværd var blandt mine barndomshelter..helt oppe sammen med Per Hafslund og Thor Heyerdahl.. Takk for alt !

Kristin Marhaug Hartveit (34 år), Bergen:
   Jeg ble veldig lei meg da jeg hørte om dette, og vil gi mine dyptfølte kondolanser til familie og venner. Takk for introduksjonen til science-fiction i barndommen, via Azur, Zalt, Mizt og Tanz, og i tenårene ved novellesamlingene du utgav sammen med Tor Åge Bringsværd. Disse bøkene har betydd mye for meg.

Anita Leirfall, Oslo:
   Hjertelig takk for at du gjorde verden til et bedre sted ved at du ga av din imponerende kunnskap og din menneskelige raushet.

John Friberg (39 år), Moss:
   Takk, Jon, for de flotte bøkene, både med og uten Tor Åge. Jeg hadde ikke vært helt den samme uten bøkene om stjerneskipet Alexandria, tror jeg. Da blir det 'Blindpassasjer' for 163. gang i kveld.

Stig Berge (48 år), Battambang:
   Bing og Bringsværd - Supersymmitri!

Odd-Wiking Rahlff (53 år), Oslo:
   Husker vi var en gjeng fra Nordisk AI Magasin på besøk hos deg en gang. Du hadde en dartskive plassert midt på bokreolen din og bøkene rundt var pepret med dartpil-hull i ryggene. Det hadde nok til tider vært litt skødding i kastene der. Kretse nå Rundt Solen i Ring, Bing! Og takk for visjonene.

Annelin Kristiane (27 år), Oslo:
   Hvil i fred og fly med stjernene! Du var magisk i denne verdenen.

Knut Robert Knutsen (41 år), Florø:
   Du introduserte meg for ei verd av science-fiction og fantasy som har gjort livet mitt rikare sidan. Det er for seint å takke no, men eg vil takke likevel.

kjartan skår (48 år), Follese:
   Stor helt, hvil i fred

Per Arne Øiestad (55 år), Oslo:
   Du som sa at tilfeldighetene er våre venner? Du vet ikke hvor mye den setningen har betydd for meg gjennom livet! Takk for store leseropplevelser. Hvil i fred.

Steinar Bergstøl (41 år), Kristiansand:
   En hjertelig takk til mannen som sammen med Tor Åge Bringsværd vekket interessen for Science Fiction i en ung nerd-in-training på 70-tallet

Jonas Oppedal Dowerdock (15 år), Bergen:
   Radioteateret "Stjerneskipet Marco Polo" har bragt meg så mye glede opp gjennom årene. Jeg vil takke deg for å ha gjort barndommen min litt ekstra spesiell. Hvil i fred og takk for alt, skjære Jon Bing!

Roy Svendsen (43 år), Ringerike:
   Takk for den tiden jeg fikk jobbe hos deg på Iri. Vil i fred Roy

Svein Harald Antonsen (47 år), Skaun:
   Dette var en trist melding å få så alt for tidlig. Jeg vil blant annet minnes hans ganske unike evne til å formidle abstrakte tanker på en konsis og konsekvensbelysende måte. Elefantene gråter i dag.

Thor Giggen (55 år), København:
   Hvil i fred, Bing.

Asbjørn Olsen (66 år), Oslo.:
   Vi var for et par år siden sammen på et diabeteskurs på Lovisenberg sykehus. Glemmer ikke din spesielle humor og flotte vesen. Fred ønsker jeg deg.

Dag Stokkan (50 år), Sarpsborg:
   Skrev særoppgave på Bing & Bringsværd når jeg gikk på gymnaset 1981. Dette var den artigste leksen i hele gymnasperioden. Mange takk!

Ronny Pettersen (44 år), Åkrehamn:
   Tusen takk for alt du har gitt oss, Jon! Måtte du leve videre for all fremtid, (noe jeg vet du gjør.) Og takk for at du vekket Sci-Fi interessen min med "Marco Polo"-serien på 70-tallet. Norges suverent beste serie, uansett sjanger! Hvil i fred!

John Gunnar Krogstad (50 år), Meråker:
   Takk for din store innsats gjennom et engasjert liv!

Morten A. Steien (53 år), Oslo:
   RIP Jon! Du ga meg en flott introduksjon til SciFi som fortsatt gleder meg!

Petter Sponberg (50 år), Drøbak:
   Veldig trist. Husker NRK sendte Azur på radio etter skoletid. I voksen alder har jeg hatt stor sans for hans fagkunnskap teknologi/jus. Minnet vil være kjært.

Kjell Guttorm Eriksen Bordal (47 år), Oslo:
   Takk for den spennende serien Blindpassasjer, den har jeg på DVD stÅende på display på hylla her hjemme. R.I.P Jon Bing

Øivind Hantho (44 år), Horten:
   Husker jeg satt dypt konsentrert ved radioen. En damestemme leste fra "Azur". Senere "Zalt". Historier hvor kunnskap og teknologi gav håp for fremtiden. Hvor man løste problemer istedenfor å lage dem. Takk, Jon Bing

Jostein (42 år), Stavanger:
   Utrolig trist, kondolerer så mye til familie. Jon Bing var en av mine store helter, genial og framsynt. Verden er litt fattigere idag

Jan Miltzow (50 år), Oslo:
   Jeg kondolerer her så mye til familien. Men jeg vil her selv få takke deg for din innsikt og flotte fantasi, syfy-novellene dine har betydd veldig mye for meg i min oppvekst.Hvil i fred! Hilsen Jan

Alexander Z. Alsaker (24 år), Kristiansand:
   Med sorg har jeg i dag lest nyheten om at Jon Bing så alt for tidlig har gått bort. Jeg fikk mitt første møte med Bing på barneskolen, da jeg oppdaget Bing og Bringsværds spennende science fiction-romaner. Senere, etter at jeg har begynt å studere juss, har han blitt et slags forbilde for meg, ved å være en fremragende jurist, men samtidig en frisk fargeklatt i en til tider grå juridisk verden. Hvil i fred.

Artikkelen fortsetter under annonsen