OMSTRIDT UTNEVNELSE: 
Nyutnevnt fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal (t.v.), i samtale med redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa, på pressekonferansen etter utnevnelsen. 
Foto: Berit Roald / SCANPIX
OMSTRIDT UTNEVNELSE: Nyutnevnt fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal (t.v.), i samtale med redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa, på pressekonferansen etter utnevnelsen. Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

- Gi Djupedal en sjanse!

Ap-politiker Freddy de Ruiter snur etter først å ha vært så opprørt at han klaget til Jens Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-politiker Freddy de Ruiter ønsker påtroppende fylkesmann Øystein Djupedal velkommen til Arendal. Han oppfordrer alle kritiske røster til å gi SV-politikeren en sjanse som fylkesmann i Aust-Agder.

Selv var de Ruiter, som kommer fra Aust-Agder, så opprørt over utnevnelsen av Djupedal rett før jul at han klaget til Statsministerens kontor (SMK). Nå er han imidlertid mer forsonlig innstilt.

- Jeg ringte SMK og klaget over det jeg oppfattet som en totalt uakseptabel framgangsmåte. Men det var ingen protest mot Djupedal personlig. Det er viktig å skille sak og person. Nå får vi legge den dårlige prosessen bak oss, og heller ta oppvasken internt, sier de Ruiter til NTB.

Han ønsker Djupedal lykke til i jobben og advarer dem som fortsetter personangrep mot SV-politikeren, som ikke tar gjenvalg på Stortinget, og som trolig starter i sin nye jobb ved neste årsskifte.

Mandag var Djupedal på dagsbesøk hos fylkesmannens kontor i Aust-Agder. På det tettpakkede programmet sto møter med embetsledelsen og fagavdelinger, samt fylkesordfører Laila Øygarden (Ap) og opposisjonsleder på fylkesnivå, Høyres Svein Harberg.

(NTB)

NYE TONER: 
Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter,( Ap ) fra Aust-Agder har hisset seg ned. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
NYE TONER: Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter,( Ap ) fra Aust-Agder har hisset seg ned. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer