Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gi en euro til Esperanza

Topplønnet politiker får pengegaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Regionspresident i Madrid, Esperanza Aguirre, lanserte i forrige uke sin selvbiografi, der hun klager over dårlig råd.

- Det er ikke slik at jeg må passe på hvor mye jeg bruker i måneden, enkelte måneder har jeg ikke sjanse til å betale regninger, skriver Aguirre.

Problemet er ikke, som man skulle tro, dårlig lønn. Aguirre tjener nesten 800 000 kroner i året, fem ganger gjennomsnittslønna i Spania. Om vi gjør en grov sammenlikning med norske forhold, der gjennomsnittslønna ligger på 350 000 kroner, tilsvarer lønna omtrent 1 750 000 kroner.

Akkurat det avsnittet skaper blest i Spania, for hun er langtfra alene om å slite med regninger. Politikerkolleger refser Aguirre for utspillet, og hennes rådgivere har mer enn nok med å demme opp for kritikken.

Men nå får hun hjelp, fra uventet, og sannsynligvis uønsket hold.

En gruppe kalt Komiteen for donasjon av én euro til Espe lanserte mandag en nettside der bekymrede og medfølende spanske borgere altså kan donere en euro - rundt åtte kroner - for å hjelpe henne med å betale regningene.

Så langt har komiteen samlet inn omtrent 1600 kroner, ifølge en av nettstedets skapere, Carlos Yuste.

Yuste holder fast på å donere pengen til den kriserammede regionspresidenten, men opplyser også om at pengen vil bli gitt til veldedighet dersom Aguirre avslår.

SKRINT I LØNNINGSPOSEN: Esperanza Aguirre. Foto: SCANPIX
SKRINT I LØNNINGSPOSEN: Esperanza Aguirre. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!