- Gi en kvinne en spade og en hakke og få henne til å jobbe? Du kan ikke gjøre det

Tyrkias president sjokkerte under kvinnemøte.

SJOKKERER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: REUTERS/Umit Bektas/NTB Scanpix
SJOKKERER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: REUTERS/Umit Bektas/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sjokkerte mandag med sine uttalelser under et møte om rettferdighet og frihet for tyrkiske kvinner i Istanbul. Den konservative lederen var blant annet svært ivrig etter å påpeke alle forskjellene blant menn og kvinner.

- Du kan ikke stille menn og kvinner likt. Det er naturstridig. De er skapt annerledes, sa Erdogan ifølge nyhetsbyrået AP.

- Feminister forstår ikke morskap Erdogan anklaget også feminister for å ikke forstå hvilken høy status morskap har i den islamske troen.

- Morskap er det høyeste du kan nå. Du kan ikke forklare dette til feminister, de aksepterer ikke morskap, og tenker ikke på det på den måten, sa han.

Tidligere var Erdogan medlem av Rettferds- og utviklingspartiet (AKP), som har islamske røtter, men som har tilpasset partiprogrammet til Tyrkias sekulære grunnlov. Han forlot partiet i august for å kunne bli president.

- Du kan ikke få kvinner til å ta de samme jobbene som menn, slik tidligere kommunistregimer gjorde. Gi en kvinne en spade og en hakke og få henne til å jobbe? Du kan ikke gjøre det. Dette strider imot hennes vesen, sa Erdogan til forsamlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer