- BØR FORTSETTE: Einar Gelius får støtte fra uventet hold.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- BØR FORTSETTE: Einar Gelius får støtte fra uventet hold. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Gi Gelius en sjanse til

Einar Gelius får overraskende støtte fra kristen-konservative Finn Jarle Sæle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Einar Gelius sitter trygt og må få en ny sjanse, mener Finn Jarle Sæle, redaktør i den konservative kristne avisa Norge IDAG.

- Kirken skal prioritere omvendelse, ikke avskjedigelse, sier Sæle til Aftenposten.no.

- Håpløs kamp Til Dagbladet har Sæle uttalt at det beste ville være om Gelius trakk seg fra sitt virke. Og at biskop Kvarme må kjempe mot vindmøller om han vil kaste Gelius ut av kirken:

- Jeg tror Gelius sitter trygt, for jeg tviler på at staten og mediene vil kverke enhver biskop som ber om en lojalitet mot kirkens læregrunnlag. Kirken blir ikke behandlet likt som andre institusjoner i samfunnet, uttalte Sæle til Dagbladet onsdag.

Ny sjanse Selv om Sæle læremessig står ytterst på motsatt fløy i forhold til Einar Gelius, mener Sæle at Vålerenga-presten må få en ny sjanse.

Han mener en avskjedigelse ikke er noen god løsning, skriver NTB.

- Det er ingen som tror at statskirkens krise er løst med noen forføyninger mot Gelius, sier Sæle.

- Det beste er om Gelius skjønner situasjonen og ber om én sjanse til. Og han må ha fått en god anledning til å endre seg. Det beste er om vi kan stå sammen i tro, håp og kjærlighet, sier Sæle.

- Kirken må bestemme Til Dagbladet har Sæle uttalt at kirken må få lov til å være en kirke basert på egen lære i skrift og bekjennelse. Det vil si at kirken bør være herre i eget hus, uten innblanding fra opinion, politisk korrekthet og press.

- Det har det ikke vært forståelse for i Norge frem til nå. Det ville endre min forståelse av Den norske kirke om man viser respekt om dette, uttaler han.

- Må vise omsorg Avskjedssaken mot Gelius blir tema på et ekstraordinært møte i bispedømmerådet i slutten av måneden.

Sæle tror Gelius sitter trygt, men understreker at dersom sognepresten i Vålerenga blir avskjediget, så må det skje på et klart grunnlag og bli gjort med stor omsorg.

Einar Gelius har så langt ikke ønsket å kommentere avskjedssaken mot ham.

- BER OM OMSORG: Norge IDAG-redaktør Finn Jarle Sæle kommer med støtte til sogneprest Einar Gelius. 
Foto: HELGE HANSEN
- BER OM OMSORG: Norge IDAG-redaktør Finn Jarle Sæle kommer med støtte til sogneprest Einar Gelius. Foto: HELGE HANSEN Vis mer