FRAVÆRSGRENSEN

- Gi helsesykepleier myndighet til å godkjenne fravær

Alida D' Agostino i Elevorganisasjonen mener å gi fri for å ta lappen er et ministeg i riktig retning.

RAMMES HARDEST: - Min største bekymring er den elevgruppen som rammes hardest, og som ikke klarer å komme under taket på ti prosent, fordi det er vanskelig å dokumentere fraværet deres, sier Alida D'Agostino i Elevorganisasjonen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
RAMMES HARDEST: - Min største bekymring er den elevgruppen som rammes hardest, og som ikke klarer å komme under taket på ti prosent, fordi det er vanskelig å dokumentere fraværet deres, sier Alida D'Agostino i Elevorganisasjonen. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Påtroppende leder i Elevorganisasjonen, Alida D'Agostino, synes at regjeringen heller burde gitt helsesykepleierne på skolene fullmakt til å godkjenne elevenes sykefravær.

Kunnskapsdepartementet ønsker at elever på videregående skal slippe fravær for den obligatoriske delen av kjøreopplæringen, det vil si glattkjøring og langkjøring.

Forslaget ble sendt ut på høring onsdag. Endringen vil bli gjennomført fra kommende skoleår.

- Hvis jeg hadde vært i regjering, så er ikke dette den første endringen jeg hadde gjort med fraværsgrensen. Men det er et ministeg i riktig retning. Spesielt når vi vet at det er elever som får en tyngre og dyrere vei tilbake til skolebenken på grunn av fraværsgrensen, sier Alida D'Agostino, påtroppende leder i Elevorganisasjonen.

Godt gjennomslag

Hun poengterer at det spesielt for elever i yrkesfagene er viktig å få tatt førerkort, fordi det kan være en forutsetning for å få jobb.

- For dem er dette et veldig godt gjennomslag. Lappen er også en viktig for en del elever i videregående siden kollektivtilbudet er så utrolig dårlig mange steder i Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer