Gi med visakort!

På søndag går bøssebærerne rundt og ber om pengene som er til overs fra lørdagshandelen. Men i Asker blir det mulig å gi med kort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over det ganske land skal bøssebærerne banke på dører og ringe på ringeklokker utover søndagen. Noen steder later folk som om de ikke er hjemme når bøssebæreren står på utsida, mens andre skrur stereoanlegget så høyt at de ikke hører at det ringer på.

Men dét er ikke de eneste problemene som bøssebærerne møter på ruta: Etter at visakortet kom, har folk sjeldnere kontanter på seg. Dét betyr mindre penger inn til

TV-aksjonen

.

Nå skal de mest betalingssterke blant oss få en ny mulighet til å gi til en god sak: På Nesøya kommer søndagens bøssebærere rundt med betalingsterminal, melder Budstikka.

Nesøya skal være et testområde for betalingsterminalene. Hvis mange synes det er greit å gi med visakortet, kan det bli stadig vanskeligere å finne unnskyldninger for ikke å betale de neste årene. Da kommer bøssebærere med terminaler til et sted nær deg.

- Vi vet det er mange som ikke har kontanter. Nå har de en meget god mulighet til å være med på innsamlingsaksjonen likevel. I fjor var et mange som lurte på om vi ikke tok kort. I år gjør vi det, sier en av innsamlerne til til Asker og Bærum Budstikke.

Årets tv-innsamling går til funksjonshemmede i fattige land.