Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gi meg 10 000 kroner, ellers dør katten din

Mollys eier fikk en svært ubehagelig telefon på julaften.

SAVNET:  Molly kom aldri hjem igjen etter at hun gikk ut en tur i oktober. På julaften ringte en fremmed mann og hevdet at han hadde katta i sin besittelse. Foto: Privat
SAVNET: Molly kom aldri hjem igjen etter at hun gikk ut en tur i oktober. På julaften ringte en fremmed mann og hevdet at han hadde katta i sin besittelse. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Perserkatten Molly (10) gikk ut en tur den 22. oktober i år, men kom aldri tilbake.

Katten var opprinnelig innekatt, men hadde begynt å gå ut etter at familien hadde flyttet til Hyllinge i Sverige. Hun var imidlertid aldri lengre ute enn 10-15 minutter av gangen.  

Eieren etterlyste katten på nettet, men fikk liten respons. Helt fram til julaften. Da ringte en mann til Mollys familie, og fortalte at han hadde funnet henne.

Krevde 10 000 - Jeg ble veldig glad, og jeg sa vi kunne hente henne neste dag. Han skulle få 2000 kroner i hentelønn, sier den 31 år gamle eieren til Expressen.  

Men da tok samtalen en annen vending. Mannen krevde 10 000 kroner for katten, ellers ville han dumpe katten i en kontainer eller drukne den i havet.  

- Jeg klarte nesten ikke å snakke. Mannen min måtte ta over samtalen, og sa at han ville se et bilde av Molly før vi foretok oss noe. Da trakk mannen kravet og sa at han hadde tatt feil, at det nok ikke var Molly han hadde funnet, sier kvinnen. 

Anmeldt Julaften ble en tung kveld for 31-åringen:  

- Jeg har hatt Molly siden hun var liten, og jeg elsker henne. Så ringer det altså noen som sier han vil drukne henne om han ikke får penger. Tenk at det fins sånne mennesker, sier hun. 

Den ukjente mannen er politianmeldt for utpressingsforsøk, men politiet i Helsingborg har ikke mye å gå etter. Mannen ringte nemlig fra skjult nummer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media