<strong>GISLER:</strong> Familien Quist Johansen og to innleide gaster har vært i somaliske piraters vold siden 24. februar, da de ble kapret i Indiahavet. 13-årige Naja er nr. 2 fra høyre. Foto: PRIVAT
GISLER: Familien Quist Johansen og to innleide gaster har vært i somaliske piraters vold siden 24. februar, da de ble kapret i Indiahavet. 13-årige Naja er nr. 2 fra høyre. Foto: PRIVAT Vis mer

- Gi meg den 13-årige datteren, så går de fri

Piratsjef med krav for dansk gisselfamilie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis danskene gir meg lov til å gifte meg med den unge jenta, løslater jeg resten uten betingelser.

Det sier sjefen for piratene som holder seilerfamilien Quist Johansen fanget utenfor kysten av Somalia, til Ekstra Bladets reporter. «Den unge jenta» er 13 år gamle Naja.

To måneder Den danske familien på fem, inkludert tre barn i alderen 13-17 år, og to innleide landsmenn har nå vært gisler hos somaliske pirater i en måned, etter at båten deres ble kapret av somaliske pirater i Arabiahavet 24. februar. De ble først brakt til en fjellandsby nordøst i landet.

Det somaliske militæret prøvde tidligere i måneden å frigjøre danskene i et stormangrep, men mislyktes. Piratlederen har nå tatt med seg gislene om bord på et kapret gresk skip, MV «Dover».

Ekstra Bladet har fått innpass på skipet, og har jevnlig kontakt med gisseltakerne. Kravet om løslatelse mot at den 13-årige jenta gis bort til piratlederen, er framsatt overfor tabloidavisas reporter under en samtale om bord.

Han beskriver hvordan moren Birgit Marie og Naja må bære tradisjonell somalisk bekledning om bord, for ikke å virke opphissende på piratene.

- Dreier seg om penger Ekstra Bladets anonyme reporter karakteriserer tilbudet som «klamt», og forslaget kommer innimellom spekulasjoner om summene han kan innkassere for det danske seilbåtmannskapet.

Avisa analyserer piratsjefens visjoner dit hen at han enten ser for seg en stor løsesum, eller at han tar det han kan få - eller ta.

- Det er en syk mann som snakker, konstaterer krisepsykolog Henrik Lyng overfor Ekstra Bladet.

- Han sier dette utelukkende for å legge et psykologisk press, og det er en maktdemonstrasjon. Han vet godt at dette ikke har rot i virkeligheten, sier psykologen.

Han tror tilbudet om 13-åringen mot resten i virkeligheten dreier seg om penger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer