- Gi morra di en klem!

Klar oppfordring fra hjemkommet Maersk-mannskap.

ANDREWS AIR FORCE BASE Gjensynsgleden var enorm da de 19 sjøfolkene landet på Andrews Air Force Base i dag morges. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/SCANPIX
ANDREWS AIR FORCE BASE Gjensynsgleden var enorm da de 19 sjøfolkene landet på Andrews Air Force Base i dag morges. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mannskapet om bord det piratutsatte frakteskipet «Maerks Alabama» kunne i morges endelig omfavne sine familier på amerikansk jord etter dramaet utenfor kysten av Somalia.

19 sjømenn - alle utenom kapteinen - landet på Andrews Air Force Base i et charterfly fra Kenya tidlig i dag morges. Der fikk de en varm velkomst av sine familier, og et stort banner der det stod «velkommen hjem Maersk Alabama».Tårer og følelser- Jeg er bare glad for å se familien, sa maskinist A.T.M Reza, mens han holdt rundt sin kone og sønn på rullebanen, skriver New York Daily news.

- Vi jublet da vi landet, og ja, det var tårer. Det føles fantastisk, sier et annet medlem av mannskapet til avisa.

Kapteinen rammet av ny kapringKaptein Richard Phillips (53), som helt frem til søndag var piratenes gissel, er fremdeles om bord det amerikanske marinefartøyet USS Bainbridge.

Meningen var at også han skulle gjenforenes med mannskapet i Kenya og fly hjem til USA, men da destroyeren nesten var fremme i Mombasa, ble den omdirigert på grunn av kapringsforsøket på et annet amerikansk skip, «Liberty Sun». Nå er det usikkert når Phillips kan bli flydd hjem til sin kone Andrea og sine to barn bosatt i Vermont.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer