Gi nødhjelp på nett

For første gang kan du gi penger til Norges Røde Kors sin innsamlingsaksjon for flyktningene i Tsjetsjenia over internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen for menneskene som er på flukt fra den russiske krigsmaskinen i Tsjetsjenia er prekær. Flyktningene mangler medisiner, mat og husly. Norges Røde Kors har allerede samlet inn 5,3 millioner kroner til flyktningene. Fem millioner av dem er gitt av Utenriksdepartementet.

Humanitær katastrofe

Observatører regner med at omlag 250 000 flyktninger er på flukt fra krigshandlingene. Ifølge Røde Kors får organisasjonen best utbytte av pengegaver.

- Vi kan anskaffe mer for midlene enn det vi får kjøpt for dem her hjemme, sier informasjonskonsulent Dag Erlend Mohn i Norges Røde Kors til Dagbladet :på nettet.

Langvarig arbeid

Røde Kors har vært på plass i Tsjetsjenia i flere år. I morgen er det tre år siden flere Røde Kors-medarbeidere, også norske, ble skutt og drept på et sykehus nær Groznyj.

I dag har organisasjonen 160 medarbeidere på plass i regionen, og er dermed den hjelpeorganisasjonen med størst aktivitet. Flere av dem er lokalt ansatte.

- I begynnelsen av januar skal 30 000 kartonger med mat distribueres til flyktningene, og gaven finansieres utelukkende fra midler samlet inn i Norge, sier generalsekretær i Norges Røde Kors Sven Mollekleiv.

Sikkerhet

Norges Røde Kors samarbeider med kortselskapet Visa slik at pengeoverføringen på internett skal være så trygg som overhodet mulig. Organisasjonen benytter seg av SET-teknologien, en metode som ansees som den sikreste for overføringer på internett i dag.

- De som har SET-sertifikat kan sende pengebidraget sitt direkte til Bankenes Betalingssentral (BBS), sier Mohn.

Alle andre sender sine Visa-opplysninger på en kryptert linje til Norges Røde Kors. Informasjonen blir så videresendt til BBS med SET-teknologien. På den måten skal sikkerheten til giverne ivaretas, noe kortselskapet går god for.

Norges Røde Kors - her kan du gi penger.