Søksmål vekker oppsikt:

- Gi oss et barnebarn eller seks millioner

Foreldre saksøker sønnen sin for å ikke ha gitt dem et barnebarn etter seks års ekteskap.

MERKELIG SØKSMÅL: Et søksmål i India vekker oppsikt i internasjonale medier for øyeblikket. En sønn blir saksøkt av foreldrene sine for flere millioner, med mindre han gir dem er barnebarn innen ett år. Illustrasjonsfoto: Indranil MUKHERJEE/AFP/NTB
MERKELIG SØKSMÅL: Et søksmål i India vekker oppsikt i internasjonale medier for øyeblikket. En sønn blir saksøkt av foreldrene sine for flere millioner, med mindre han gir dem er barnebarn innen ett år. Illustrasjonsfoto: Indranil MUKHERJEE/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Et indisk foreldrepar saksøker sønnen deres fordi han «fortsatt ikke planlegger å få et barn» etter seks års ekteskap, melder The Guardian.

De går altså rettens vei og krever at han og kona enten skal gi dem et barnebarn innen et år, eller hoste opp nesten 650 000 dollar, som tilsvarer over seks millioner kroner.

Sanjeev og Sadhana Prasad, som foreldrene heter, sier at de brukte sparepengene sine på å skaffe og utdanne sønnen til å bli pilot. De skal også ha betalt for et overdådig bryllup.

Nå vil de ha tilbakebetaling.

Derfor vil de ha pengene

- Sønnen min har vært gift i over seks år, men har fortsatt ingen planer om å få seg barn. Om vi får et barnebarn å bruke tiden vår på, da vil smertene våre bli enklere å leve med.

Foreldrene krever 50 millioner rupier i kompensasjonen for alt sønnen har utsatt dem for.

Det inkluderer også kostnadene for bryllupsmottakelsen på et femstjerners hotell, en luksusbil verdt 780 000 kroner, og betaling for parets bryllupsreise til utlandet, rapporterte Times of India torsdag.

Foreldrene ga også sønnen 640 000 kroner for pilotutdannelse i USA, bare for at å returnere arbeidsledig tilbake til India.

- Vi måtte også ta opp et lån for å bygge huset vårt, og nå går vi gjennom mange økonomiske vanskeligheter, sa paret i begjæringen.

Parets advokat, Arvind Kumar, sier ifølge The Guardian at søksmålet vil bli tatt opp til høring av retten i Nord-India 17. mai.

SERVICEINNSTILT: Det kan virke som dette er en innbruddstyv litt utenom det vanlige. Video: Port Arthur Police Department. Vis mer

Vanligere for familier å bo sammen

- Vi synes også at det er mentalt vanskelig for oss å bo alene.

India har et sterkt felles familiesystem over mange generasjoner, og det er ofte vanlig at barn, foreldre, onkler og tanter, og besteforeldre bor sammen.

Men de siste åra har trenden endret seg, med unge par som foretrekker å flytte fra foreldrene eller søsknene.

Eller som i dette tilfellet med sønnen som velger å jobbe i stedet for å fokusere på å få barn og bli hjemme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer