- Gi oss fred!

Som tidligere lensmann vet Gudmund Restad mye om å finne den skyldige. Denne uka er det mange som har utpekt nettopp ham som den store syndebukken og ansvarlig for alt som går galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da kan det være godt å kjøre anonymt i en umerket Dagblad-bil på vei hjem til helgefred i Nittedal.

- Hvis folk bare kunne gi regjeringen fred fram til 5. oktober. Da skal vi legge fram et ansvarlig budsjett. Så setter jeg min lit til at Stortinget vil vedta et stramt budsjett. - Men oljeprisene er det verre med. Om OPEC ikke setter i verk sitt eget vedtak om å senke utvinningstakten, kan det ta tid før vi opplever at oljeprisen kommer ned på et normalt nivå og renta dermed går ned igjen.

Verre med Gro

- Finansministeren har ikke skylda. I hvert fall ikke alene. Snart avtroppende sentralbanksjef Kjell Storvik har stor handlefrihet. Det finnes valutaspekulanter som panikkselger norske kroner. Og det finnes et internasjonalt oljemiljø som dessverre gir blaffen i hva norske politikere måtte vedta.

Dessuten er det noe galt med folks hukommelse når 44 prosent av dem i følge Dagbladet og MMIs meningsmåling mener at den sittende regjering ikke er dyktige i det hele tatt til å styre landets økonomi. - Det var jo langt verre under Gro, for eksempel i 1992. Mer turbulens, høyere renter enn nå. De mener kanskje at en Ap-regjering under Jagland ville klare dette så mye bedre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer