- Gi oss fred

BERGEN (Dagbladet): - Jeg er rusfri, har vært en troende kristen i mer enn to år og har et godt og trygt miljø rundt meg. Nå må min sønn og jeg få fred slik at vi kan starte et nytt liv sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den 29 år gamle moren til «Knut». I en samtale med Dagbladet ønsker hun å korrigere det inntrykket andre aktører har skapt de siste dagene. I går var hun i Bergen i et møte med sin advokat og barnevernet.

- Vi ble enige om at overgangen må bli så myk som mulig for min sønn. Vårt opplegg går ut på at han skal få besøk av mormor, men at denne møtefrekvensen gradvis skal trappes ned. Samtidig skal mine besøk hos gutten økes slik at han blir kjent med meg på nytt og får tilbake troen på at jeg er den rette og beste moren hans, sier kvinnen.

Hun har ikke besøkt «Knut» etter at han ble hentet av politiet og plassert i et barnehjem.

- Nye venner

- Jeg skal snart møte ham, men nå er det viktig at han får fred og ro der han bor. Han har fått høre dårlige og falske historier om meg. Da jeg sist møtte ham i mars, sa han at jeg var verdens beste mor. Om ikke lenge skal han få komme hjem til oss hvor han vil få nye venner og et godt miljø å vokse opp i, sier den 29 år gamle moren.

Hun er gift og fikk en datter i januar, og forteller at det bare er framtida hun tenker på.

- Jeg kan ikke gjøre noe med det som har skjedd tidligere i mitt liv. Men nå er jeg ferdig med narkotika for alltid, sier hun.

I slutten av mai anmeldte hun sin mor til politiet for kidnapping av åtte år gamle «Knut».

- Da hadde vi ventet lenge for å få se min sønn igjen. Min eldste bror og jeg hadde forsøkt å få kontakt i håp om å løse denne konflikten innenfor vår lille familie, men det viste seg å være helt håpløst, forteller hun.

Den 29 år gamle kvinnen sier hun er fullt i stand til å ta vare på gutten og gi ham en sunn oppvekst. Hun forteller også at hun hadde gutten i lange perioder fra han var født og fram til 1994.

- Da var jeg hektet så alvorlig på stoff at jeg måtte be min mor om hjelp. I den tida var vi gode venner, men etter at jeg ble stoff-fri har vi ikke klart å kommunisere, forteller hun.

- Stor skam

Hun reagerer også sterkt på uttalelsene fra lederen i justiskomiteen, Kristin Krohn Devold, i Dagbladet.

- Det er en stor skam at hun uttaler seg om meg som mor uten noen gang å ha vært i kontakt med meg, sier moren til «Knut».