- Gi pengene til taperne, Gro!

- Jeg har verken kjøpt eller lest boka til Gro. Jeg vil heller ikke gjøre det før hun sier at inntektene skal gå til et veldedig fond - helt eller delvis, sier hennes partikollega Åge Hovengen som i 16 år var en av Arbeiderpartiets mest markante skikkelser på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 21. desember runder småbrukeren fra Valdres 70 år. I den forbindelse har han gjort det klart at han i stedet for gaver ønsker bidrag til et fond som skal disponeres av Frelsesarmeen. Pengene skal øremerkes til et skikkelig festmåltid for Oslos uteliggere på nyåret.

- Når du blir sytti, har du det du trenger. Og som kjent finns det ikke lommer i likskjorta, sier han.

- Skapt tapere

- Det er ikke akkurat noe valentinerball jeg inviterer til. Men det plager meg at vi i vårt samfunn, som på overflaten flyter av gull og honning, har skapt så mange tapere i andre enden. Arbeiderpartiet har som kjent sittet med makta i storparten av etterkrigstida og må bære en god del av skylda for utviklingen. Derfor mener jeg det er rett og rimelig at også Gro nå bidrar til å gjøre livet litt lysere for dem som står nederst på samfunnsstigen.

- Du var med på spillet selv i de seksten åra du satt som lovgiver på Tinget.

- Det er klart at jeg ikke er uten skyld for utviklingen, selv om jeg forsøkte så godt jeg kunne. Men vi hadde en sterk leder som styrte med hard hånd, så det var ikke alltid like lett, sier Hovengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer