- Gi pengene til taperne, Gro!

- Jeg har verken kjøpt eller lest boka til Gro. Jeg vil heller ikke gjøre det før hun sier at inntektene skal gå til et veldedig fond - helt eller delvis, sier hennes partikollega Åge Hovengen som i 16 år var en av Arbeiderpartiets mest markante skikkelser på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21. desember runder småbrukeren fra Valdres 70 år. I den forbindelse har han gjort det klart at han i stedet for gaver ønsker bidrag til et fond som skal disponeres av Frelsesarmeen. Pengene skal øremerkes til et skikkelig festmåltid for Oslos uteliggere på nyåret.

- Når du blir sytti, har du det du trenger. Og som kjent finns det ikke lommer i likskjorta, sier han.

- Skapt tapere

- Det er ikke akkurat noe valentinerball jeg inviterer til. Men det plager meg at vi i vårt samfunn, som på overflaten flyter av gull og honning, har skapt så mange tapere i andre enden. Arbeiderpartiet har som kjent sittet med makta i storparten av etterkrigstida og må bære en god del av skylda for utviklingen. Derfor mener jeg det er rett og rimelig at også Gro nå bidrar til å gjøre livet litt lysere for dem som står nederst på samfunnsstigen.

- Du var med på spillet selv i de seksten åra du satt som lovgiver på Tinget.

- Det er klart at jeg ikke er uten skyld for utviklingen, selv om jeg forsøkte så godt jeg kunne. Men vi hadde en sterk leder som styrte med hard hånd, så det var ikke alltid like lett, sier Hovengen.

Festmåltid

Njål Djurhuus i Frelsesarmeen i Oslo bekrefter at Hovengens initiativ gir fest for hovedstadens uteliggere 11. januar.

- Akkurat til julehelga får vi som regel det vi trenger til å ta oss av dem som har lite eller ingen ting. Men klimaet blir hardere i de lange vintermånedene etter nyttår. Derfor lager vi fest i januar.

Gros kommentar

Slik kommenterte hun via en sekretær Hovengens utspill:

«Som forfatter er det hyggelig at mange har lyst til å lese din bok. Men hver enkelt må selv avgjøre hva man ønsker.»
Ut over dette hadde hun ingen kommentar.