- Gi Petersen vervepremie

KrF opplever at tidligere Høyre-folk strømmer til partiet etter at partiet felte sentrumsregjeringen. - Høyre-leder Jan Petersen bør få vervepremie, mener Krfs generalsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristelig folkeparti (Krf) opplever at frustrerte velgere og medlemmer fra Høyre strømmer til partiet etter at Høyre bidro til å felle sentrumsregjeringen.

- Etter at Høyre felte regjeringen har vi mottatt over 80 henvendelser fra tidligere høyrevelgere og -medlemmer. Høyre-leder Jan Petersen har vært så flink at han bør få vervepremie, sier generalsekretær Inger Helen Venås til TV 2 i dag.

Den som vinner Krfs vervekampanje, får en tur til Afrika. Dermed kan det kanskje være duket for en safari-ferie for «Tøffe-Jan», som sliter i motvind etter at Høyre og Arbeiderpartiet felte Bondevik-regjeringen.

Høyre-lederen bekrefter at partiet har opplevd at mange trofaste velgere nå melder seg ut av partiet. Han mener det er en naturlig følge av demokratiet at medlemmer og velgere forandrer standpunkt etter at partiet feller en regjering, mener han:

- Dette var en kontroversiell sak, derfor må vi bare akseptere det som skjer, sier Petersen.

Det gjenstår å se om Høyre-lederen har satt partiet i sjakk matt for lang tid framover. I dagens situasjon han kan se langt etter et borgerlig regjeringssamarbeid med Krf.