- Gi raketthjelp til ofrene

Silje Junge-Nielsen (18) og familien har laget nettside for å hjelpe de som er rammet av naturkatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stadig flere tar til orde for en dempet nyttårsfeiring etter den ufattelige tragedien som utspiller seg i Sørøst-Asia. Over 88 000 mennesker er bekreftet omkommet, og tallene stiger stadig.

Også mange nordmenn er direkte berørt av naturkatastrofen.

Så langt er 21 rapportert døde, og mange familier går inn i det nye året med savnet av sine nærmeste.

Raketthjelp

Til nyttårsaften i fjor kjøpte nordmenn fyrverkeri for over 200 millioner kroner. Alt gikk opp i røyk i løpet av noen timer. Nå oppfordres vi til å gi en del av nyttårspengene til ofre for det som trolig er tidenes verste naturkatastrofe.

Blant de som støtter oppfordringen er familien til Silje Junge-Nielsen fra Hønefoss. De har opprettet nettsida Raketthjelpen, der de ber nordmenn om å gi et bidrag til hjelpeorganisasjoner i stedet for å svi av penger på raketter i år.

- Etter det som skjedde satte vi i familien oss ned og snakket sammen. Vi følte det var viktig å hjelpe, og vi ville at hele Norge skulle være med, sier Silje til Dagbladet.no.

- Gi til de som trenger det

18-åringen og søsknene Joakim (16), Oskar (6) og Klara (2) står bak nettstedet, med god hjelp av pappa Frode. På sida ligger blant annet lenker til innsamlingsaksjonene til Røde Kors, Redd Barna og Norsk Folkehjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.