Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gi raketthjelp til ofrene

Silje Junge-Nielsen (18) og familien har laget nettside for å hjelpe de som er rammet av naturkatastrofen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stadig flere tar til orde for en dempet nyttårsfeiring etter den ufattelige tragedien som utspiller seg i Sørøst-Asia. Over 88 000 mennesker er bekreftet omkommet, og tallene stiger stadig.

Også mange nordmenn er direkte berørt av naturkatastrofen.

Så langt er 21 rapportert døde, og mange familier går inn i det nye året med savnet av sine nærmeste.

Raketthjelp

Til nyttårsaften i fjor kjøpte nordmenn fyrverkeri for over 200 millioner kroner. Alt gikk opp i røyk i løpet av noen timer. Nå oppfordres vi til å gi en del av nyttårspengene til ofre for det som trolig er tidenes verste naturkatastrofe.

Blant de som støtter oppfordringen er familien til Silje Junge-Nielsen fra Hønefoss. De har opprettet nettsida Raketthjelpen, der de ber nordmenn om å gi et bidrag til hjelpeorganisasjoner i stedet for å svi av penger på raketter i år.

- Etter det som skjedde satte vi i familien oss ned og snakket sammen. Vi følte det var viktig å hjelpe, og vi ville at hele Norge skulle være med, sier Silje til Dagbladet.no.

- Gi til de som trenger det

18-åringen og søsknene Joakim (16), Oskar (6) og Klara (2) står bak nettstedet, med god hjelp av pappa Frode. På sida ligger blant annet lenker til innsamlingsaksjonene til Røde Kors, Redd Barna og Norsk Folkehjelp.

- Vi synes det er helt greit å feire nyttårsaften, men i år føles det ikke som særlig feiring. Nettsida er ment som en oppmuntring til å gi, sier Silje.

- Vi kjenner ikke noen som er direkte berørt, men tenker på alle som bor i området, og alle nordmennene som er berørt, legger hun til.

- I år tenner vi lys, lykter og fakler. Så gir vi fyrverkeripengene til de som trenger det.

Dempet feiring

Oppfordringen støttes blant andre av Oslo-biskop Gunnar Stålsett. Tidligere i uka ba han nordmenn om å feire det nye året mer avdempet enn vanlig.

- Jeg tror folk flest vil tenke seg om og kanskje se at i år kreves det en litt mer avdempet form, og at vi kan bruke pengene alternativt til dem som virkelig trenger det, sa Stålsett til NRK.

<a href="http://www.raketthjelpen.com/pages/1/index.htm">www.raketthjelpen.com</a>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media