Gi Schjøtt'n råd om oljepengene

I morgen møter finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen kremen av landets økonomieksperter for å høre deres råd om hvordan oljepengene bør brukes. Men hva mener du? Gi ditt råd ved å ringe Dagbladet mellom klokka 18 og 19 i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske oljefondet inneholder verdier for om lag 400 milliarder kroner. Og beløpet er raskt stigende. Samtidig er stortingsflertallet svært forsiktig med å bruke av vår enorme rikdom. Bare 12 milliarder går med på årets budsjett.

En rekke økonomer har advart mot overdreven pengebruk. De frykter oppvarming av økonomien, med prisstigning og renteoppgang som resultat, dersom det øses fra pengebingen. Men det finnes også økonomer som mener norsk økonomi både tåler og trenger litt ekstra pengebruk.

Samler ekspertene

Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har lovet å lytte til de råd han får. Derfor har han innkalt 28 av landets ledende økonomer til samråd om bruk av oljepenger og andre sentrale økonomiske spørsmål. Møtet avholdes bak lukkede dører i morgen.

Men hva mener du?

  • Bør vi bruke mer oljepenger? I så fall til hva? Og hvor mye?
  • Er økt bruk av oljepenger å gamble med norsk økonomi?
  • Er det ikke egentlig bedre at pengene spares til trangere tider?

Ved å ringe Dagbladet mellom klokka 18 og 19 i dag kan du komme med din oppriktige mening om hvordan oljepengene bør behandles. De vil presenteres i morgendagens avis, som innspill til finansministerens samråd.

SVARER PÅ SPØRSMÅL: Karl Eirik Schjøtt Pedersen.Foto: JEANETTE LANDFALD