- Gi trådløst Internett til u-land

Gapet mellom de som har og ikke har teknologi blir stadig større. Jeg oppfordrer alle til å forsøke å motvirke det, skriver Kofi Annan i Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nye informasjons- og kommunikasjonsteknologien er blant globaliseringens drivkrefter. Den fører mennesker sammen og gir beslutningstakere helt nye virkemidler for utvikling. Samtidig øker gapet mellom informasjonssamfunnets bemidlede og ubemidlede. Det er stor fare for at verdens fattige blir utestengt fra den kunnskapsbaserte verdensøkonomien.

Informasjonsteknologien er ekstremt kostnadseffektiv i sammenlikning med annen kapital. Beskjedne investeringer i grunnleggende opplæring og adgang kan gi oppsiktsvekkende resultater. Estland og Costa Rica er velkjente eksempler på hvordan en vellykket IT-strategi kan bidra til økt vekst og høyere levestandard. Men tilmed noen av de mist utviklede landene, som Mali og Bangladesh,

har bevist at beslutsomt lederskap og innovativ holdning med internasjonal støtte, kan knytte fjerntliggende landbruksområder til internett og mobile teletjenester.

Offentlige telesentre er etablert i land så ulike som Egypt, Kazakstan og Peru. Informasjonsteknologien kan faktisk hjelpe fattige land til å hoppe bukk over de lange og smertefulle utviklingstrinnene andre land har måttet passere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer