- Gi ungdommen en koran før ekstremistene tar dem

Hadia Tajik mener flere av Syria-farerne er religiøse noviser.

JIHADISME-DEBATT:  Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet var en av debattantene på et frokostmøte om «Trusselen fra Jihadismen» i regi av Civita i morges. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JIHADISME-DEBATT: Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet var en av debattantene på et frokostmøte om «Trusselen fra Jihadismen» i regi av Civita i morges. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På et frokostmøte i regi av Civita i morges diskuterte Hadia Tajik, FFI-forsker Thomas Hegghammer, statsviter Anders Romarheim og statssekretær for Høyre, Bård Glad Pedersen, «trusselen fra jihadismen», både i Norge og i utlandet.

Norske borgere er nå i Syria og Irak og kjemper sammen med den ekstreme gruppa IS, Den islamske staten. Men hvordan kom de dit?

- Religiøse noviser Hadia Tajik understreket behovet for «forebygging, forebygging, forebygging», og viser til at «norske muslimer er våre viktigste alliansepartnere» i kampen mot voldelig islamisme og enda flere radikaliserte ungdommer. Hun mener at mer kunnskap om islam kan føre til at færre muslimer blir radikalisert.

- Vi vet at mange av de som er blitt radikalisert er religiøse noviser. De har jo knapt lest koranen og de har googlet seg til en del av de mest elementære muslimske prinsipper. En en stor andel av de som er blitt radikalisert har ikke en trygg muslimsk identitet, og de har ikke en religiøs bagasje fra sine foreldre. Dermed blir de ekstra sårbare, enten det er fra karismatiske opionionsledere innenfor islam eller andre drivkrefter som og bidrar til radikalisering, sier Tajik til et fullsatt kafelokale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer