Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsskredet i Italia:

Giampiero (38) trodde han aldri ville se familien igjen. Nå er kona og sønnen reddet

Fortsatt er 19 personer savnet etter snøskredet i Italia. 

DRAMATISK: Redningspersonell har filmet fra innsiden av hotellet i Italia der 29 mennesker er savnet etter et snøskred. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
RAS: En åtte år gammel gutt blir hentet opp fra skredet som rammet et hotell i Italia onsdag. Det er ikke bekreftet at dette er sønnen til Giampiero. Foto: AP / NTB Scanpix
RAS: En åtte år gammel gutt blir hentet opp fra skredet som rammet et hotell i Italia onsdag. Det er ikke bekreftet at dette er sønnen til Giampiero. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Totalt 10 personer er funnet i live, etter at et snøskred raste over et hotell i Abruzzo-regionen i Italia onsdag. Det melder AP.

En av dem som overlevde snøskredet var Giampiero Paret (38). Tobarnsfaren skulle gå ut i bilen og hente noe, da skredet satte fart mot Hotel Rigopiano.

- Jeg mistet alt

38-åringen ble funnet innestengt under snømassene i familiens bil på parkeringsplassen. Kona og deres to barn, en sønn og en datter, var blant de savnede inne i hotellruinene.

- Jeg har mistet alt. Under der ligger kona mi og barna mine, Ludovica, som er seks år, og Gianfilippo, som er åtte år, sier Parete ifølge avisen Corriere della Sera.

TRUFFET AV SNØSKRED: Opptil 30 mennesker fryktes omkommet etter at fjellhotellet Hotel Rigopiano i Sasso-fjellene ble truffet av et snøskred. Video: AP Vis mer

Ifølge den italienske avisa Repubblica fikk Parete imidlertid gode nyheter i 14-tiden i dag. Hans kone og hans sønn ble funnet i live.

RAI skriver det var røyklukt som fikk redningsmannskapene til å grave seg fram til et område ved kjøkkenet.

Avisa Repubblica de overlevende funnet under et gulv, der de hadde fyrt opp et bål, for å få varme og lys til å se om det var mat der

Både kona og sønnen til Parete ble kjørt til sykehuset i Pescara. Ifølge Repubblica traff de Giampiero Paret da de ankom sykehuset.

- Hent dattera

Etter Pearets kone ble funnet, ba hun redningsmannskapene beskjed om å finne deres datter Ludovica.

- Gå til min datter som er i det andre rommet, sa Adriana til redningsmannskapet ifølge Repubblica.

Det er ukjent om de to siste som ble funnet, er dattera til Adriana og Giampiero Paret.

19 savnet

Redningsmannskaper har de siste to dagene jobbet på spreng for å finne de savnede hotellgjestene og hotellansatte. 22 gjester befant seg på hotellet, og sju ansatte. Fortsatt er 19 personer savnet. I dag ble det funnet fire døde personer under snømassene.

I 13.45-tiden i dag ble to barn på åtte år funnet. Totalt er to barn, tre kvinner og to menn funnet i live. Det er ukjent hvor gamle de to siste er.

Det var onsdag Abruzzo-regionen ble rammet av et jordskjelv. Jordskjelvet utløste et stort snøskred som la seg over hele hotellet.

RAS: Raset gikk 160 km fra Roma - 50 km fra Pescara. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet.
RAS: Raset gikk 160 km fra Roma - 50 km fra Pescara. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling