Gidder ikke rulle selv

Salget av rulletobakk går ned etter at avgiften gikk opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Salget av rulletobakk går ned og stadig flere av dagligrøykerne foretrekker ferdigsigaretter, viser nye tall fra Sosial- og helsedirektoratet.

Tre år etter at myndighetene økte avgiften på rulletobakk for å utjevne prisforskjellen til ferdigsigaretter, viser tallene at færre velger å rulle sigarettene sine selv, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Nå tror forskerne at rullingsrøykerne vil forsvinne helt.

- Andelen rulletobakkbrukere i befolkningen har vært jevnt nedadgående lenge. Den ble mer enn halvert fra 1990 til 2005, og de tradisjonelle rullerøykere vil etter hvert forsvinne fra befolkningen. Det er heller ingen nyrekruttering blant unge å snakke om til dette tobakksproduktet, sier forsker Gunnar Sæbø ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS).

De siste undersøkelsene viser at det hovedsakelig er menn mellom 45 og 74 år som fremdeles foretrekker å rulle sigarettene selv. I dag velger 62 prosent av dagligrøykerne ferdigsigaretter, mot 31 prosent som helst tar seg en «rullings». For bare seks år siden foretrakk over halvparten av mannlige røykere å rulle selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer