Giffords på bedringens vei

Gabrielle Giffords, den amerikanske politikeren som nylig ble skutt i hodet i Tucson, blir bedre for hver dag som går.

BEDRE: Gabrielle Giffords (40) fra Demokratene ble skutt i hodet da hun holdt en tale i Tucson søndag for ei uke siden. Seks andre ble drept i skytingen. Foto: REUTERS/SCANPIX
BEDRE: Gabrielle Giffords (40) fra Demokratene ble skutt i hodet da hun holdt en tale i Tucson søndag for ei uke siden. Seks andre ble drept i skytingen. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giffords tilstand er nå endret fra kritisk til alvorlig fordi hun ikke lenger har behov for pustemaskin, opplyser sykehuset.

- Hun blir bedre for hver dag som går. Hun bruker begge sider av kroppen. Hun er i stand til å puste på egen hånd. Hun er i stand til å åpne øynene og vise folk at hun forstår det hun hører og ser, sier senator Kirsten Gillibrand, en nær venn av Giffords, til fjernsynskanalen NBC.

- Bedringen er usedvanlig stor for en kvinne som er påført en slik grufull skade, sier hun.

Giffords, som tilhører Demokratene og sitter i Representantenes hus i USA, ble skutt i hodet mens hun holdt en tale i Tucson søndag for ei uke siden.

Seks personer ble drept i skytingen, deriblant en dommer og ei ni år gammel jente. En 22 år gammel mann er pågrepet og siktet i saken.

NTB