Gift 130 ganger

- Diktatur og hardt arbeid, er svaret en 85 år gammel kenyaner gir på hvordan man håndterer 130 koner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ancentus «Danger» Akuku bor ved Victoriasjøen vest i Kenya. Han tilhører gruppen Luo som tillater flerkoneri, og hjemme anses han som en helt og et eksempel til etterfølgelse.

- Jeg har aldri mislyktes i å vinne en kvinnes hjerte. Jeg vet hva jeg skal si til dem, og hvordan jeg skal få dem til å le. Jeg vet hvordan jeg skal tiltrekke meg dem. Dette er min kunstform, sier han i et intervju med lokalavisa Standard.

Akuku giftet seg for første gang i 1939. Han giftet seg sist i 1999 med 20 år gamle Auma.

- Jeg ble ikke tvunget inn i ekteskapet. Jeg ble sjarmert og syntes han var mer fornuftig enn mange unge menn, sier Auma som har to barn med Akuku.

Selv om Akuku kanskje har kenyansk rekord i antall giftermål, har han også rekorden i antall skilsmisser. 85 kvinner har han kvittet seg med i årenes løp, noen av dem fordi de hadde vært utro.

«Danger» mener hemmeligheten til et lykkelig liv med mange koner er diktatur, og sier han er et strengt familieoverhode. Han får kun fire barn med hver kone, og bare kvinnenes førstefødte får utdannelse. Så er det opp til den førstefødte å betale for søsknene.

(NTB)