Gift bak lås og slå

Helge Fossmo (35) giftet seg i går med en 31 år gammel svensk trebarnsmor. Vielsen foregikk på Kumla-anstalten, der Knutby-pastoren soner livstidsdom. Brudeparet fikk bryllupsnatta sammen før bruden må forlate fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteskapet ble inngått ved en enkel seremoni i kapellet i Sveriges best bevoktede fengsel. Fengselspresten Bengt Göran Johansson viet paret. Til stede var Helge Fossmos mor Solveig, søsteren Lillian med partner Elin og broren Roger med hustru.

Verken parets seks barn eller foreldrene til Helge Fossmos nye brud var til stede i fengselet under vielsen.

I svensk media har Fossmos nye svigerforeldre uttrykt sterk skepsis til at datteren skulle gifte seg med den tidligere pastoren.

Dagbladet var i går kveld i kontakt med fengselsprest Bengt Göran Johansson.

- Vielsen ble gjennomført, men utover det ønsker ikke familien Fossmo å kommentere enkeltheter, sier Johansson.

To døde

Den tidligere Knutby-pastoren har vært gift to ganger tidligere. Helene Fossmo, som han har tre barn med, døde i 1999. Alexandra Fossmo døde i 2004. Helge Fossmo var tiltalt for å ha drept Helene, men ble frikjent. Han ble dømt til livstidsstraff for å ha påvirket barnepiken Sara Svensson til å drepe Alexandra.

På et chatteforum har onde tunger allerede meldt at Helge Fossmos nye kone ikke kommer til å leve lenge.

Selvforakt
Selv hevder Helge Fossmo at han ikke lenger er Knutby-Helge, og at han var sektsyk mens han jobbet som pastor i Filadelfia-forsamlingen i åra 1997-2004.

- Lenge ville jeg ikke erkjenne hvor ille jeg har vært som menneske. Selvforakten holdt på å kvele meg. Nå er jeg blitt bedre til å granske meg selv, til umaskert å kunne beskrive mine dårlige sider, fortalte Fossmo til Dagbladet på Kumla 1. september i fjor.

Fulgte rettssaken
Trebarnsmora som i går ble livstidsfangens tredje kone skal ha blitt fascinert av Helge

Fossmo under rettssaken. Hun satt på tilhørerbenken og lyttet til Knutby-pastorens forklaringer.

De fikk ikke kontakt der og da, men etter at livstidsdommen var avsagt skrev hun brev til Fossmo i fengselet.

Da nyheten om parets forlovelse ble kjent 29. desember, sa Helge Fossmo til Dagbladet at de først lærte hverandre å kjenne gjennom brevveksling.

- Ganske raskt fant vi et særdeles dypt fellesskap. Etter ei tid fikk jeg tillatelse av fengselsledelsen til å prate med henne via telefon. Seinere kom hun på besøk til meg på Kumla, fortalte Helge Fossmo.

På spørsmål om hva slags framtid han ser for seg for paret, svarte Helge Fossmo:

Sammen uansett

- Vi kan ikke dele hverdagene som om vi bodde sammen. Derfor er vi også nøye med å dele både smått og stort, i brev, telefonsamtaler og når hun kommer til fengselet. Rammene rundt oss fører til at vi har lært oss å verdsette hverandre på en annen måte.

Også de små ting, som ellers kan tas for gitt i et normalt kjærlighetsforhold.
- Vi vil dele livet med hverandre og skal møte framtida sammen, uansett hvordan den ser ut, fortalte Fossmo dagen etter at forlovelsen ble inngått.

I går ble forlovelsen omgjort til ekteskap.

GIFT FOR TREDJE GANG: Knutby-pastoren Helge Fossmo giftet seg i fengsel i går.