SENDT TIL WICKER: I natt ble det kjent at det er sendt et giftbrev til den republikanske senatoren Roger Wicker. Arkivfoto: AP / NTB SCANPIX
SENDT TIL WICKER: I natt ble det kjent at det er sendt et giftbrev til den republikanske senatoren Roger Wicker. Arkivfoto: AP / NTB SCANPIXVis mer

Gift funnet i brev sendt til Senatet

Sendt til republikaneren Roger Wicker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Giftstoffet ricin er funnet i et brev sendt til et av kontorene til Senatet i USA, ifølge en kilde i Kongressen, skriver NTB.

Ricin er et ekstremt giftig protein fra bønnene til en oljeplante, som kan både opptre i væske-, pulver- og krystallform. Ofre utvikler kraftig diaré og i verste fall organsvikt. Det finnes ingen behandling eller godkjent motgift.

Bioterrorekspert Milt Leitenberg ved University of Maryland sier til AP at giften må svelges eller tas inn kroppen for å være dødelig.

Majoritetsleder Harry Reid i Senatet sier brevet ble sendt til Mississippi-senator og republikaneren Roger Wicker, skriver Associated Press.

Reid ønsker ikke kommentere når brevet ble mottatt.

Stopper posten All postgang til Senatet er blitt stanset av sikkerhetshensyn, opplyser senator Jeff Flake fra Arizona. Reuters skriver at mottaket blir stengt i to-tre dager.

- Vi er svært bekymret, sier Flake til ABC News.

Ifølge AP er det vanlig at post til Senatet blir scannet utenfor området, før det blir sendt videre til kongressbygningene.

Også senator Mary Landrieu bekrefter at det er kommet inn et giftbrev, og hun legger til at de ble gjort kjent med det under et lukket møte om bombeangrepet mot Boston Marathon.

FBI har ingen kommentar til saken.

Kjenning Ifølge senator Claire McCaskill er avsender en person som ofte skriver brev til politikerne, uten at hun vil utdype det nærmere, skriver Politico.

Posten til Kongressen er blitt undersøkt utenfor kongressområdet helt siden brev med miltbrannbakterier ble sendt til den amerikanske nasjonalforsamlingen i 2001, skriver NTB.

I 2004 ble flere av Senatets bygninger stengt etter at et brev med ricin ble sendt til en av senatorene.