Gift funnet i drikkevann

Det er funnet akrylamid i fire drikkevannsbrønner i Østmarka i Oslo. Bydelsoverlegen i Hellerud bydel har gitt brukerne av brønnene beskjed om ikke å drikke vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er påvist minst gift i brønnen som ligger 17 meter fra Romeriksporten - og mest i brønnen som ligger en kilometer fra tunnelen.

- Ingen av dem som bruker brønnene, har rapportert om plager på grunn av drikkevannet, sier bydelsoverlege Frank S. Thrana til Dagbladet.

- Ukjent nivå

- Er det snakk om legesjekk av disse personene? - Det er ikke snakk om helsefare med dagens nivå av akrylamid, men vi vet ikke hvor høyt nivået har vært tidligere, sier Thrana.

Uansett vil han sammen med Folkehelsa vurdere hva som skal gjøres videre.

- Vi vil vurdere legesjekk, men det vil vi ta stilling til mandag, sier bydelsoverlege i Hellerud bydel, Frank S. Thrana. Vannet i to av brønnene har vært analysert tidligere, men da fant man ikke spor etter akrylamid. Det ble seinere sjekket grundigere - og da viste prøvene spor etter giftstoffet.

- Vi anbefaler ikke å drikke vannet fra brønnene, men dagens nivå av akrylamid gjør at det ikke er farlig å bruke vannet til å vaske seg, sier Thrana.

Nerveskader

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer