Gift i 72 år — døde hånd i hånd

Du vil få en klump i halsen når du kommer til linje 39 i denne saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gordon (94) og Norma (90) Yeager giftet seg i 1939. Etter 72 år hånd i hånd, døde det amerikanske ekteparet etter en bilulykke for to uker siden.

De to sovnet inn på Marshalltown sykehus i Iowa få timer etter ulykken hånd i hånd.

Nå går deres historie verden rundt, og hylles som ekte kjærlighet, godt hjulpet av en videosnutt som er spredd på sosiale medier.

Opptatt av hverandre Onsdag 12. oktober ble paret brakt til sykehuset etter en bilulykke, men selv om begge hadde alvorlige skader var de likevel opptatt av hverandre, forteller parets sønn, Dennis Yeager (52).

- Hun sa at hun hadde brystsmerter, men ville likevel vite hvordan «far» hadde det. Selv om hun var skadet selv, uroet hun seg for ham. Og han klaget over vondt i ryggen, men spurte likevel etter «mor», sier sønnen til ABC News.

Da det ble klart at de ikke kom til å bli bedre, ble paret flyttet inn på samme rom i to senger ved siden av hverandre, slik at de fikk muligheten til å holde hverandres hender.

- Og det gjorde de, hans høyre hånd i hennes venstre, forteller parets datter Donna Sheets (71).

Døde hånd i hånd Da Gordon Yeager døde, var familien overrasket over at det fortsatt var utslag på hjertemonitoren hans.

- Noen spurte: Hvorfor ser det ut som om hjertet hans fortsatt slår, sier Sheet, og fortsetter: - Sykepleieren sa at hans monitor registrerte hjerteslagene til kona gjennom hennes hånd,

- Da tenkte vi: Herregud, mors hjerte banker gjennom ham, forteller sønnen Dennis.

Nøyaktig én time senere døde Norma Yeager.

Var alltid sammen 26. mai 1939, dagen Norma var ferdig på videregående skole, fridde Gordon, og tolv timer senere var de gift.

- De levde et veldig rikt liv. De jobbet sammen, reiste sammen, var i bridge-klubb sammen, de gjorde rett og slett alt sammen. De var aldri fra hverandre, forteller datteren Donna.

Dennis Yeager forteller at det er merkelig å være i foreldrenes hus, og se de to tomme stolene de alltid satt i, side ved side.

- De satt i de stolene og så på sport sammen. Og de gikk aldri glipp av en episode av Lykkehjulet, sier han.

Ekteparet etterlater seg en sønn og en datter, 14 barnebarn, 29 oldebarn og ett tippoldebarn. I begravelsen forrige uke, lå Norma og Gordon hånd i hånd i kista. Familien opplyste at de ville bli kremert, og asken vil bli blandet sammen.

Går verden over Etter at en slektning laget en video sammensatt av bilder fra Yeager-parets lange liv sammen, selvsagt med et realt sippe-soundtrack lagt til, har historien blitt plukket opp av aviser og nettsteder verden over, skriver danske Ekstra Bladet.

Den lokale nyhetsformidleren KCCI i Des Moines, Iowa, skriver at lesere fra hele verden har lest historien på KCCI.com. Samme dag som saken ble lagt ut på nett, skal den ha hatt over én million lesere.

GIFT SIDEN 1939: 26. mai 1939, dagen Norma var ferdig på videregående skole, fridde Gordon, og tolv timer senere var de gift. Ekteskapet varte i 72 år. Kilde: You Tube
GIFT SIDEN 1939: 26. mai 1939, dagen Norma var ferdig på videregående skole, fridde Gordon, og tolv timer senere var de gift. Ekteskapet varte i 72 år. Kilde: You Tube Vis mer