Giftbrev sendt til Obama

Også New York-borgermester har mottatt et liknende brev.

TROLIG RICIN: Det ble i dag oppdaget et giftbrev som var stilet til Barack Obama. Foto: AFP / NTB SCANPIX
TROLIG RICIN: Det ble i dag oppdaget et giftbrev som var stilet til Barack Obama. Foto: AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et brev som trolig inneholdt giften ricin, var adressert til president Barack Obama, opplyser Secret Service, presidentens livvakttjeneste.

Brevet lignet flere brev som mistenkes å inneholde giften og var sendt til New Yorks borgermester Michael Bloomberg og lederen for en organisasjon som arbeider for våpenkontroll.

- Det hvite hus' postkontrollanlegg stoppet et brev adressert til Det hvite hus som lignet det som tidligere var sendt til borgermester Michael Bloomberg i New York, sa Secret Services talsmann Edwin Donovan i Washington torsdag.

Han tilføyde at brevet er overlevert til det føderale politiet FBIs antiterrorgruppe for testing og etterforskning.

Brevene til Bloomberg og lederen for våpenkontrollgruppen kom fram i forrige uke. De inneholdt trusler mot Bloomberg for hans støtte til strengere våpenlover.

Politiet sier at det også ble funnet spor av ricin i brevene, og at de politifolkene som først håndterte brevene, fikk mindre symptomer på å ha blitt utsatt for giften.

Foruten Bloomberg var det lederen for organisasjonen Borgermestre mot ulovlige våpen som mottok et brev.

Mangemillionæren Bloomberg er en framtredende deltaker i den harde striden om tilgangen til våpen i USA. Han har gitt stor økonomisk støtte til kandidater som er tilhengere av strengere restriksjoner på våpen.

(NTB)