Giftdrapsmannen Terje Wiik må sone igjen

Brøt vilkårene for prøveløslatelse.

STAKK AV I 2009: Terje Wiik ble i 2009 pågrepet på kaia i Kristiansand etter at han ble observert av Superspeed-ansatte på ferden fra Hirtshals. Her sitter han i baksetet etter pågripelsen. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
STAKK AV I 2009: Terje Wiik ble i 2009 pågrepet på kaia i Kristiansand etter at han ble observert av Superspeed-ansatte på ferden fra Hirtshals. Her sitter han i baksetet etter pågripelsen. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Giftdrapsdømte Terje Wiik (64) ble i fjor prøveløslatt, etter 14 av de 21 årene han ble dømt til å sone. Nå må han inn i fengsel igjen, skriver Adresseavisen.

Et av vilkårene for løslatelsen var i følge avisa at han skulle møte ukentlig hos kriminalomsorgen. Han har unnlatt å møte opp fire ganger, samt til et innskjerpingsmøte. Påtalemyndighetene begjærte ham derfor fengslet igjen. Saken er behandlet helt opp til Høyesterett.

Wiik har ifølge Adresseavisen hevdet at han var for syk til å møte opp, og at han har hatt legeerklæring.

Han må nå sone resten av dommen. Bakkens familie er lettet, melder Adresseavisen.

Wiik stakk i 2009 av da han var i permisjon. Politiet måtte etterlyse ham, og etter en uke ble han pågrepet på danskebåten Superspeed i Kristiansand.

64-åringen er dømt for å ha drept Inger Lise Bakken ved å forgifte henne. Ifølge dommene mot ham forgiftet han henne i alt tre ganger, og hun hadde forferdelig smerter før hun døde.

I retten forklarte Wiik at han ga henne små mengder thallium slik at hun skulle miste håret. Håpet hans var at hun da skulle bli mindre attraktiv for andre menn og komme tilbake til ham. Bakgrunnen var at i 1997 hadde Inger Lise Bakken gått fra Terje Wiik og blitt sammen med en annen mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer