Giftegeneral tiltalt for vold mot ekskona

Alf Løining ble landskjent gjennom sine «giftecamper» i Setesdal der norske ungkarer kunne møte russiske kvinner. Nå er han tiltalt for vold og trusler mot sin russiske ekskone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løining giftet seg i 1998 med en russisk kvinne. Året etterpå sprakk ekteskapet. Nå må han møte i retten tiltalt for to tilfeller av vold og ett tilfelle av trusler mot ekskona.

- Dette er rene komedien. Hele saken er snudd på hodet. Det er som om tyven anmelder innbruddet. Jeg har ikke bukt vold mot henne. Forholdet var omvendt, sier Løining til Agderposten.

Overfor avisa hevder Løining at han tar tiltalen med stor ro. Nå er det sommerens giftecamp som gjelder. Men foreløpig ser det mørkt ut.

- Vi har ennå ikke noen påmeldte. Kommer det påmeldte, drar vi i gang campen. Om ikke blir det ikke noe, sier Løining.

Han har tidligere slitt med omsetningen på campen. Til tross for hans egen påstand om at «Setesdal og andre strøk av landet er fulle av ungkarer» har det vært dårlig med besøk på giftecampen. Utgiftene har også vært store, han har brukt over en million kroner på nybygg på campen, og de russiske kvinnenes flybillett må sponses.

Advarte mot Løining

Løinings ekskone jobbet tidligere i Løinings firma. Hun har advart mot eksmannens virksomhet.

- I dag føler jeg meg kraftig lurt - og jeg skammer meg over at jeg har vært med på denne virksomheten, sa hun til Agderposten sommeren 1999.

TILTALT: Alf Løining fra Setesdal har ingen påmeldte ungkarer til sommerens giftecamp. Nå er han tiltalt for vold mot sin russiske ekskone.