Giftelysten ble knekt av spillegalskap

En Oslo-mann (34) har tilstått underslag av 900 000 kroner fra sin arbeidsgiver, Post- og teletilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 34-åringen hadde opparbeidet seg en betydelige gjeld, blant annet fordi han hadde tapt penger på automatspill.

Etter det Dagbladet får opplyst, har 34-åringen overfor kriminalpolitiet forklart at en av grunnene til at han begynte med underslagene på nyåret i fjor, var at han hadde forlovet seg med en kvinne i sitt opprinnelige hjemland.

-  Jeg ønsket å gifte meg, og ta henne hit til Norge. Men jeg følte at jeg ikke ville være i stand til å tilby henne tilstrekkelig gode økonomiske kår til at jeg kunne gifte meg, fortsetter 34-åringen.

Ubetinget fengsel

Etter hvert skal 34-åringen ha følt situasjonen til de grader presset, at han begynte å underslå penger fra sin arbeidsgiver i et slags fortvilt håp om å kunne rette opp situasjonen. Dette ved å bruke underslåtte penger til å vinne i spill og investere på Børsen.

Dette slo feil, og 34-åringen ble før helga dømt til åtte måneders fengsel i Oslo tingrett for grovt underslag. Seks måneder er gjort betinget av dommer John I. Henriksen.

34-åringen forklarer i retten at det var flere grunner til at han var sterkt økonomisk presset da han begynte å underslå. I tillegg til at han var giftelysten, hadde han gjeld til banker, kredittselskaper, venner og familiemedlemmer.

Samvittighet

Tingretten legger vekt på at 34-åringen etter fem måneder som kriminell gikk til sin sjef og fortalte at han hadde underslått et betydelig beløp. Dette skjedde sankthansaften i fjor, og var angivelig begrunnet ut fra dårlig samvittighet. På dette tidspunktet hadde ikke Post- og teletilsynet oppdaget at de hadde en økonomisk utro tjener i staben.

Etter det Dagbladet kjenner til, kommer 34-åringen trolig til å vedta dommen. Han er dessuten dømt til å erstatte det underslåtte beløpet.