Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Peter Madsen:

Giftet seg i fengsel

Peter Madsens (49) nye kone, Jenny Curpen (39), serverer en tordentale myntet på personer som skal ha truet henne og Madsen etter kunngjøringen om at de har giftet seg.

TORDENTALE: Drapsdømte Peter Madsens nye kone, Jenny Curpen, hevder å ha blitt drapstruet som følge av kunngjøringen om ekteskapet. På Facebook serverer hun en tordentale mot dem som skal ha truet henne. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TORDENTALE: Drapsdømte Peter Madsens nye kone, Jenny Curpen, hevder å ha blitt drapstruet som følge av kunngjøringen om ekteskapet. På Facebook serverer hun en tordentale mot dem som skal ha truet henne. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Denne uka kunngjorde livstidsdømte Peter Madsen (49) på Facebook at han har giftet seg med russiske Jenny Curpen (39). Ifølge Facebook-oppdateringen fant giftermålet sted 19. desember.

Madsen er dømt for å ha mishandlet og drept journalisten Kim Wall i august 2017. Wall ble meldt savnet etter å ha reist med Madsen i en ubåt, og ble seinere funnet partert.

Under rettssaken nektet Madsen for drapet, men anket likevel ikke skyldspørsmålet.

RETTSSAK: Peter Madsen ble dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Dette er saken. Video: NTB Scanpix/NTB Scanpix Danmark/Frida Andersen Vis mer

Gift i fengsel

Madsen og Curpen giftet seg i Herstedvester Fængsel i Albertslund, ifølge danske Ekstra Bladet. Der fikk ekteparet to timer sammen i forbindelse med giftermålet, ifølge avisas opplysninger.

Dagbladet har vært i kontakt med 39-åringen, som bekrefter ekteskapet. Hun ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer, utover en uttalelse som hun har delt på Facebook.

Siden nyheten ble kjent, har Curpen mottatt hets, hevder hun i uttalelsen.

- I løpet av de 15 siste timene har jeg mottatt tusenvis av rare, dumme, absurde eller aggressive kommentarer, meldinger og trusler av fysisk karakter fra såkalte normale, lovlydige personer, skriver hun og hevder at det også dreier seg om drapstrusler mot både henne og ektemannen.

Forsvarer Madsen

Videre skriver hun at hennes privatliv ikke angår andre, og at hun derfor ikke kommer til unnskylde seg.

- Jeg elsker og respekterer ektemannen min. Jeg er stolt av ham og 49 år av hans liv, bortsett fra den ene dagen som for alltid vil stå igjen som en tragedie. Ektemannen min begikk en horribel forbrytelse, og ble straffet for det.

Curpen kommer med en beskrivelse av Madsen som strider med hvordan den drapsdømte mannen ble framstilt i retten.

- Jeg må med dyp sorg erkjenne at samfunnet utenfor fengselsmurene er mye grusommere og potensielt mer farlig for seg selv, enn helten i dagens beskjedne feiring.

Flere kvinner

Siden Madsen ble fengslet høsten 2017, har det en rekke ganger dukket opp historier om hans kontakt med kvinner i fengslet. I oktober 2018 sto en kvinne fram som en av fire kvinner som besøkte Madsen jevnlig i fengselet.

I august samme år ble det kjent at Madsen hadde innledet et forhold til en fengselsbetjent i Storstrøm Fængsel, hvor han sonet før han ble overført til Herstedvester Fængsel som følge av et overfall.

I august 2019 sto også 18 år gamle Cammila fram og fortalte at hun har vært brevvenn med Madsen i over to år.

Politisk motstand

Som følge av drapsmannens hyppige kontakt med kvinner, foreslo danske politikere å undersøke muligheten for å begrense livstidsdømte menns mulighet til å inngå relasjoner med personer utenfor murene, meldte danske Berlingske Tidende.

- Vår kriminalomsorg skal ikke være et ekteskapskontor for psykopater, sa Peter Kofod Poulsen i Dansk Folkeparti (DF).

Han fikk støtte av Trine Bramsen i Socialdemokratiet (S).

- Det er en hån mot Kim Walls minne og hennes etterlatte at en person, som har begått en så utilgivelig forbrytelse, kan få besøk av kvinner på den måten. Det handler også om rettferdighetsfølelsen, sa hun.

Bramsen mente at det ville vært bedre om besøk av kjærester og kvinnelige bekjente forbeholdes dem som over lengre tid viser god oppførsel og et endret syn på det motsatte kjønn.

Da forslaget ble lagt fram av DF i 2019, ble det stemt ned med 55 stemmer imot og 53 stemmer for, ifølge BT.