Giftet seg med jente på 8 år

Kvinnene vitner nå om overgrepene i rettssak mot den ekstreme evangelisten og sektlederen i USA.

TILTALT: Evangelisten Tony Alamo ledes bort fra rettssalen i Texarkana i USA. Foto: AP Photo/Texarkana Gazette, Evan Lewis
TILTALT: Evangelisten Tony Alamo ledes bort fra rettssalen i Texarkana i USA. Foto: AP Photo/Texarkana Gazette, Evan Lewis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Evangelisten Tony Alamo (74) står tiltalt i en pågående rettssak i USA for å ha transportert unge jenter over statsgrensene for å ha sex med dem, melder Associated Press. Så langt har rettssaken pågått i fire dager, og fem kvinner har fortalt hvordan den selverklærte verdenspresten giftet seg med dem mens de var under den seksuelle lavlader, og enten voldtok dem eller misbrukte dem seksuelt.

Alamo sier seg ikke skyldig, og advokatene hans mener at USAs myndigheter er etter ham på grunn av hans religiøse overbevisning.

Giftet seg med åtteåringI går fredag vitnet en jente som sier at evangelisten giftet seg med henne da hun var åtte år gammel.Kvinnen er nå 18 år, og sier at Alamo først hadde sex med henne et år etter giftermålet. Hun var da ni år gammel.

Kvinnen har fortalt at 74-åringen tok utfordrende fotografier av henne med et polaroidkamera samme år som han begynte å ha sex med henne. Da han så på bildene kalte han henne en hore. Da hun sa at hun ikke forstod dette, svarte Alamo at det var en god ting.Alamo fortalte vanligvis kvinnene at han giftet seg med dem fordi det var Guds vilje. En gang lurte den nå 18 år gamle kvinnen på hvorfor evangelisten hadde valgt akkurat henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer